Victor Ponta a comentat miercuri, la Giurgiu, afirmatia guvernatorului BNR Mugur Isarescu, actionar al unei companii ce produce vin, care s-a aratat indignat de povara fiscala pe care o firma trebuie sa o suporte. Premierul afirma ca guvernatorul BNR plateste taxe mai mari la stat pentru ca firma la care este actionar are profit mai mare, asa cum au toate companiile din Romania, sustinand ca nu s-a schimbat nicio taxa care vizeaza mediul de afaceri.

Guvernatorul BNR declarase ca i se pare ca "a devenit chiar mai greu sa faci afaceri in Romania", exemplificand prin situatia firmei la care este actionar Mar SRL. "Intr-un trimestru am platit 3 miliarde de lei vechi catre stat. Cand mi-a spus cat trebuie sa plateasca firma impozit pe profit, i-am trantit telefonul in nas contabilului", a spus Isarescu.

"Domnul Isarescu spune ca plateste taxe mai mari pentru ca are profit mai mare, ca nu s-a schimbat, dupa cum stiti, nici cota unica de 16 la suta, nu s-a schimbat nicio alta taxa care priveste mediul de afaceri. Are profit mai mult, cum de altfel au toate companiile din Romania si atunci, sigur, 16 la suta cand e profitul mai mare acesta-i un semn bun, ca merge si afacerea domnului Isarescu si a celorlalti. Ceea ce spunea domnul Isarescu, si-i multumesc pentru sprijin, este faptul ca trebuie sa ne batem pentru cele doua masuri importante si anume scutirea de impozit a profitului reinvestit si aceasta este deja adoptata, intra in vigoare de la 1 iulie si cealalta este reducerea contributiei la asigurari sociale cu cinci puncte procentuale", a afirmat Victor Ponta, citat de Mediafax.