Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu, a declarat joi, la Braila, ca mult asteptata Lege a IMM-urilor a fost publicata in Monitorul Oficial, noteaza Agerpres. "Va ofer o informatie extrem de proaspata: Legea IMM-urilor a fost publicata in Monitorul Oficial. Ea are numarul 62/2014. Este o lege care transpune principiile europene small business act pentru IMM-uri si care contribuie la realizarea unui mediu de afaceri predictibil si prietenos, asa cum reprezentantii patronatelor au cerut-o in mod constant", a afirmat Florin Jianu.

Ministrul a explicat ca noua Lege stipuleaza clar ca administratia publica trebuie sa solicite o singura data IMM-urilor tot ceea ce inseamna certificatele pentru achizitii publice sau pentru proiecte europene, simplificandu-se foarte mult procedura in astfel de situatii.

'Accesul la achizitii este foarte important in aceasta Lege a IMM-urilor, pentru ca, practic, aduce doua noi componente: in primul rand, un IMM care merge la o achizitie publica este obligat sa indeplineasca 50% din criteriile pe care o companie mare le indeplineste, 50% legat ce cifra de afaceri, de numarul de angajati, de garantia de participare. O alta prevedere foarte buna pentru IMM-uri este legata de faptul ca, daca o companie mare primeste un contract de la stat, ea este obligata sa isi declare subcontractorii IMM-uri, plus termenele si modalitatile de plata ale acestora, care sunt cuprinse direct in contractul cu statul. Sa nu mai asistam la situatii in care companiile mari isi primesc banii din contract si, pe cale de consecinta, ele nu mai platesc, aducand falimentul mai multor IMM-uri',a spus Jianu.

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism a participat joi, la evenimentul intitulat 'Mediul public mai aproape de IMM-uri - realizari si obiective', programat in statiunea braileana Lacu Sarat.

Organizatorii actiunii au fost Asociatia Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania in parteneriat cu Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, iar la eveniment au mai participat deputatul Marian Dragomir, reprezentanti ai structurilor teritoriale ale Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania si reprezentanti ai IMM-urilor care isi desfasoara activitatea in regiunea Sud-Est. AGERPRES/ (A - autor: Ecaterina Ignat, editor: Diana Dumitru)