Omul numarul doi din BNR, audiat la Curtea de Apel
"Au fost doua acte normative. Primul este HG 157/1993, semnat in aprilie 1993, iar cel de-al doilea a fost un amendament adus acestei hotarari de Guvern, semnat in ianuarie 1995. Cele doua acte normative stabileau ca sumele incasate de partea romana, pe relatia Libia, prin explorarea si exploatarea de petrol merge la bugetul de stat. Eu am avizat doar hotararea de Guvern, pentru ca la momentul semnarii amendamentului nu eram in tara", a spus Florin Georgescu, in fata instantei.
Procurorii sustin ca, dupa ce a intrat in vigoare aceasta HG, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, ar fi castigat mai multe milioane de dolari de pe urma unui contract care a fost incheiat intre Romania si Libia.
Urmatorul termen al acestui dosar este 27 mai.
Dosarul Rompetrol, in care omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat, printre altele, de delapidare si spalare de bani, a fost trimis spre solutionare, in 24 octombrie 2013, la instanta suprema, dupa ce judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti si-au declinat competenta in acest caz.
Decizia a fost luata dupa ce CAB s-a autosesizat in legatura cu competenta judecarii apelului in dosarul Rompetrol, avand in vedere ca Sorin Rosca Stanescu, unul dintre inculpatii din dosar, este senator.
Ulterior, in 10 ianuarie, dosarul a fost trimis inapoi la Curtea de Apel Bucuresti pentru ca judecatorii de la aceasta instanta sa dea un verdict in acest caz.
Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost achitat, la 28 august 2012, de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care procurorii au cerut pedeapsa maxima, de 20 de ani de inchisoare, pentru infractiuni printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei.
Totodata, instanta i-a achitat si pe ceilalti 11 inculpati din dosar, printre care Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis si Gabriela Anghelache.
In septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni. El este invinuit si de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piata de capital. O alta infractiune imputata lui Patriciu este cea de dezvaluire de informatii privilegiate, dar si de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.
Alaturi de el, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.
Senatorul Sorin Rosca Stanescu este acuzat de utilizare a informatiei privilegiate si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Rompetrol a fost o afacere in cel mai pur stil mafiot
in care toti sunt liberi bine mersi (mai putin Nastase dear el e bagat pentru altceva)
2.
la fel e si afacerea OMV si vinderea petrolului romanesc pe nimic
(petrol vandut cu 600 milioane la un profit anual de 1 miliard)
3.
la fel GOLD si vinderea aurului romanesc pe nimic (6.5% din 100%) + poluare la greu
4. La fel Gazele de Sist date cu 3.5% diin 100%
+ poluare la greu
etc..etc...Bechtel, Fregate, Airbus, Flota, Mechel, Galati,
ALRO etc..etc..etc...
-------------------
In inchisoare pentru afaceri dubioase cu Statul e doar Gigi care ca si Complice (cum sunt toti cei de mai sus) a pagubit Statul de 1 milion de euro ....ATAT
Fata de sutele si miile de milioane de euro pierdute mai sus milionul traficat de Becali pare un biet bacsis...
Numai ca DOAR el e la-n-chisoare ...dintre toti cei care au facut "afaceri guvernamentale prin Romania "
Cum a permis Isarescu miile de credite neperformante acordate unor persoane fizice cu grade militare in serviciile secrete de ex ???
Nu stia ? Nu s-a simtzit cum se scufunda rand pe rand bancile romanesti si cum dispare valuta peste noapte ? cat de mare este Aisbergul mafiei ''seviciilor'' si politicului ? Zana ce Buna, DNA, a fost construita exclusiv pentru protectia LOR, a generalilor, si pentru Circul mediatizat al arestarilor micilor bisnitari, adica a ''Vipurilor'' media, si atat.
Iar in spatele lor, sunt generalii decoratzi, tot de ei...
Intrebare: unde e independenta Justitiei, a DNA, etc ?
Nu poate fi, intr-un Stat in care mafia politica face si aplica legea. Traim intr-un stat al fostilor si actualilor generali securisti si al papushilor lor politice.
Ceva plevusca, pentru circ, dar pestii cei mari...generalii, sefii mafiei serviciilor, nu figureaza in nici un dosar.