Ponta anunta ca cere ministrilor masuri de relaxare fiscala si incurajare a investitiilor
El s-a referit la decizia S&P de a imbunatatit ratingul de tara al Romaniei in categoria recomandata investitorilor, aratand ca Romania a trecut in categoria tarilor recomandate pentru investitii stabile.
"Salut decizia agentiei de rating Standard &Poor¬s care, dupa prima data dupa 6 ani, a imbunatatit ratingul de tara al Romaniei, astfel Romania fiind considerata in categoria recomandata investitiilor cu perspectiva stabila", a spus Ponta.
El a adaugat ca, astfel, Romania este considerata de toate agentii mari de rating, Standard&Poor¬s, Fitch si Moody¬s, ca fiind o tara cu o posibilitate si o capacitate de dezvoltare stabile si este recomandata investitiilor.
"Este o veste buna care completeaza ceea ce am primit ieri de la Eurostat, si anume, Romania, tara cu cea mai mare crestere economica din toate cele 28 de tari ale UE, si de asemenea de la INS, faptul ca pe primul trimestru investitiile straine directe au crescut cu 30%, cu o treime, fata de anul trecut. Acest lucru inseamna ca, pentru toti investitorii internationali si pentru pietele financiare international,e se confirma progresele macroeconomice structurale ale Romaniei si se indica Romania ca fiind o tara care are crestere economica, care are consolidare fiscala, si-a redus arieratele, a crescut radical rata de absortie a fondurilor europene si a reusit listari la bursa a pachetelor minioritare la multe si principale companii din zona de energie", a spus Ponta.
Premierul considera ca aceste vesti bune "care au venit impreuna" vor aduce mai multe investitii, deci se vor crea noi locuri de munca, si vor creste incasarile bugetare.
Totodata, seful Executivului a spus ca in acest fel se va putea continua pe un drum "pozitiv din punct de vedere economic", si se vor putea aplica alte masuri de crestere economica si de sustinere a investitiilor.
"De la 1 iulie, vor fi scutite de impozit toate profiturile reinvestite si de asemenea reducerea taxarii muncii prin reducerea contributiilor de asigurari sociale", a anuntat din nou premierul.
In acest context, el aratat ca rezultatele bune obtinute au venit dupa aplicarea obiectivelor continute de programul Uniunii Social Liberal si dupa o perioada care, in opinia sa, nu a fost benefica.
"Este important ca dupa ce in ultimii 2 ani, dupa o perioada, 2010-2011, de dezastru economic, fiscal, bugetar si social, am reusit in 2013 si 2014, pe baza programului de guvernare al USL relansarea economica, consolidarea Romaniei, imbunatatirea radicala a imaginii noastre fata de investitorii straini si pietele financiare internationale, si in acest fel putem sa trecem la ceea ce inseamna, in mod sigur, transformarea cresterii economice in dezvoltare economica pe termen mediu si lung, un proces sustenabil de creare de locuri de munca, de stabilitate a acestor locuri de munca, de crestere a veniturilor, atat in zona privata cat si in zona publica, si de asigurare ca niciodata in viitorul predictibil dezastrul din 2010 concretizat in taieri de pensii, de salaraii, in cresterea TVA si a tuturor celorlalte taxe sa nu mai poata fi posibile in Romania", a afirmat seful Guvernului.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
Cand mai bine de 25% dintre locurile de munca existente si aproape toate noile locuri de munca create sunt platite cu salariul minim pe economie sau pe-acolo (vezi super-market-uri sau angajatii de la Jucu) sa vii si sa te lauzi ca asiguri bunastare pentru tara trebuie sa fi ori nesimtit sadea sau mincinos patologic. Cand se va ajunge macar ca in Ungaria, care are un salariu minim dublu fata de Romania, la fel si PIB-ul pe cap de locuitor, abia atunci ar putea sa spuna ca este un inceput. Nu mai vorbim de Polonia, Cehia si alte tari din blocul estic care sunt mult inaintea Romaniei.
si de cand reducerea TVA a adus o reducere de preturi la piata sau la butic?
Pai din banii de investitii s-au marit salariile bugetarilor. Care crestere sa continue?!
Si TVA la alimente ar putea sa scada, ar fi in acelasi timp si masura electorala si masura buna, ar stimula si consumul,etc. In loc sa creasca pensiile de ex ... ca si efect ar fi tot ala numai ca asta ar fi mult mai buna
Intr-un cuvant eu cred ca in Ro guvernul nu-si face deloc treaba, a fost si este in continuare un rahat care stie doar sa puna taxe. Poate singurul care a incercat o masura de reducere a cheltuielilor bugetare nepopulara a fost pana la urma mult hulitul marinar
ipocriti impotenti