Romania a fost desemnata castigatoare a "Global Money Week Award" pentru Europa, joi, 22 mai, la New York. Delegatia Romaniei, formata din reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale (MEN) si ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a primit trofeul in cadrul ceremoniei anuale a Child and Youth Finance International 2014 (CYFI), desfasurata la sediul ONU din New York, in prezenta ambasadorului Romaniei la ONU, Simona Miculescu.

Acest trofeu reprezinta recunoasterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de catre BNR si MEN in domeniul educatiei financiare a copiilor si tinerilor din Romania, ca urmare a parteneriatului dintre cele doua institutii. "Global Money Week Award" se acorda unei singure tari din fiecare continent, fiind cea mai importanta dintre cele trei sectiuni premiate de catre CYFI. Statele nominalizate la aceasta categorie din Europa, in 2014, au fost Romania, Olanda si Albania.

"Global Money Week" este un proiect initiat de organizatia neguvernamentala CYFI, in anul 2012, care se desfasoara anual, pe parcursul unei saptamani. In 2014, in acest program au fost implicati peste 3 milioane de copii si tineri din 118 tari ale lumii. In Romania, la activitatile desfasurate intre 10 si 17 martie 2014, de catre BNR in parteneriat cu MEN, in toate sucursalele si agentiile bancii centrale din tara au participat peste 6100 de elevi din scoli si licee, din 19 judete si municipiul Bucuresti. Seria de evenimente derulate pe parcursul celor sapte zile s-a incheiat cu conferinta internationala "Educatia Financiara: investitie in viitorul societatii!", organizata de BNR si MEN, impreuna cu CYFI, Junior Achievement Romania, cu sprijinul Visa Europe.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, considera ca acest trofeu a fost obtinut de catre toti copiii si tinerii din Romania participanti la "Global Money Week" si felicita echipele de implementare formate la nivelul celor doua institutii, al inspectoratelor judetene, agentiilor si sucursalelor BNR, dorind ca acest proiect, alaturi de alte activitati in domeniul educatiei financiare, sa fie dezvoltat si consolidat in anul 2015.

Citeste si: