Banca Italo-Romena a devenit oficial Veneto Banca

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 28 mai 2014, 10:35 Economie | Finanţe & Bănci


Incepand cu data de 26 mai 2014, ca urmare a fuziunii dintre Veneto Banca S.c.p.a. si Banca Italo Romena S.p.a., Sucursala Bucuresti a Bancii Italo Romena S.p.a. a devenit  Sucursala Bucuresti a Veneto Banca, schimbandu-si denumirea si adoptand brandul Veneto Banca. La sfarsitul anului trecut Italo Romena ocupa locul 17 in clasamentul activelor bancare, cu o cota de piata de 1,3%, in usoara crestere, banca fiind una dintre putinele institutii de credit care au avansat in perioada de criza.

Italo Romena a inregistrat anul trecut o pierdere neta de circa  12 mil. euro, usor peste nivelul din 2012, in conditiile in care a constituit provizioane de risc cu 16% mai mari din cauza imprumuturilor neperformante.  Italo Romena a incheiat anul trecut cu un stoc de credite de 882 mil. euro, in scadere cu 7% fata de luna decembrie 2012 din cauza rambursarii unui imprumut de 65 mil. euro acordat unei companii din grup- Immobiliare Italo Romena.
 
Banca avea un volum de credite neperformante de 128 mil. euro la sfarsitul lunii decembrie, respectiv 14,4% din portofoliul total. Stocul de credite neperformante a crescut cu aproape 30 mil. euro fata de 2012.
 
Volumul depozitelor atrase a urcat la 661 mil. euro in decembrie, cu 6% peste nivelul din anul anterior. Cea mai mare crestere, de aproape 40%, a fost consemnata de depozitele la vedere. Banca are 22 de unitati, din care 5 in Bucuresti, si se va adresa in continuare in principal IMM-urilor, profesiilor liberale si persoanelor fizice.

  • Cine sunt actorii acestei fuziuni

Banca Italo Romena
A fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar.
In anul 1997 a fost deschisa Sucursala Bucuresti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. Din anul 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis treptat si catre societatile romanesti si segmentul retail.


Veneto Banca
Istoria grupului Veneto Banca dateaza din anul 1877 cand Banca Popolare di Montebelluna a luat fiinta in provincia Treviso din Nord-Estul Italiei.
In 1997, aceasta isi incepe extinderea printr-o serie de achizitii de banci locale si prin deschiderea de noi filiale, schimbandu-si totodata numele in Veneto Banca si devenind un jucator important in sistemul bancar italian.

Banca opereaza in Italia printr-o retea teritoriala formata din 523 de filiale proprii si ale bancilor in care detine actionariatul majoritar: Banca Apulia, Banca Intermobiliare si Banca IPIBI.  In 2000, Veneto Banca si-a inceput extinderea in Europa de Est prin achizitia a patru banci in tari in care opereaza numeroase intreprinderi italiene: Romania (Banca Italo Romena), Republica Moldova (Eximbank), Croatia (Veneto Banka d.d.) si Albania (Veneto Banka sh.a.).


Citeste mai multe despre   
5869 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version