"Miercuri dimineata euro s-a tranzactionat fata de dolar intr-un interval restrans nu departe de noul minim al ultimelor trei luni atins la USD 1.3611/EUR de vreme ce asteptarile pentru un pachet de masuri de politica monetara ce ar putea fi lansat la sedinta din 5 iunie de BCE s-au intensificat. Valutele Europei emergente au continuat sa scada usor in fata monedei unice europene. Spre deosebire de regiune, leul s-a mentinut in aria 4.3970 – 4.3998/EUR. Ne asteptam ca RON sa inchida ziua in scadere", se arata intr-un raport al Piraeus Bank transmise miercuri.

Rata somajului in Germania a ramas neschimbata in mai la 6.70%, numarul persoanelor fara un loc de munca crescand cu 24 de mii in timp ce prognoza era pentru o scadere cu 15 mii a acestuia. Indicele ce masoara climatul mediului de afaceri in zona euro s-a imbunatatit in mai la 0.37 puncte, depasind atat asteptarile cat si rezultatul lunii anterioare in timp ce indicele increderii consumatorilor a fost -7.10 puncte in linie cu consensul pietii.

Misiunea Fondului Monetar International si-a anuntat prezenta in Bucuresti pentru doua saptamani incepand cu 2 iunie pentru cea de-a treia trecere in revista a performantelor Romaniei in conformitate cu prevederile acordului incheiat intre cele doua parti.

  • Metale Pretioase

Pretul aurului a atins miercuri un nou minim al ultimelor trei luni si jumatate la 1,260.74 dolari pe uncie impins de teama scaderii consumului in China dupa ce se deteriorase ieri pe seama publicarii unor date economice solide in SUA . Argintul a slabit deasemenea testand nivelul de 19.01 dolari pe uncie; pretul platinei a rezistat la 1,460.50 dolari pe uncie iar cel al paladiului a crescut la 838.22 dolari pe uncie pe seama grijilor privind productia globala.