Fiscul organizeaza un forum international de doua zile cu tema Mari Contribuabili

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 4 iunie 2014, 16:21 Economie | Finanţe & Bănci

In perioada 4 - 6 iunie 2014, Agentia Nationala de Administrare Fiscala organizeaza la Bucuresti, in colaborare cu Organizatia Intra - Europeana a Administratiilor Fiscale (I.O.T.A.), forumul cu tema "Marii contribuabili". La forumul vor articipa 47 de delegati straini din cadrul a 27 de state membre I.O.T.A., locul de desfasurare fiind Palatul Parlamentului.

Evenimentul este mai degraba de natura tehnica si se adreseaza  functionarilor din cadrul autoritatilor fiscale membre I.O.T.A. ce isi desfasoara activitatea in domeniul de administrare a marilor contribuabili.

"Scopul forumului este de a oferi participantilor posibilitatea de a analiza diverse abordari si experiente nationale referitoare la administrarea marilor contribuabili si de a realiza schimb de bune practici privind metodele utilizate, solutiile juridice aplicate si masurile folosite pentru imbunatatirea conformarii voluntare in sectorul marilor contribuabili", se arata in comunicatul venit miercuri de la FISC.

Principalele obiective vizate prin organizarea acestui eveniment sunt:
-    crearea unei retele internationale de experti care sa analizeze aspectele de actualitate referitoare la administrarea marilor contribuabili printr-un schimb direct de informatii, cunostinte specifice si experiente nationale.
-    identificarea si analiza riscurilor generale si specifice in domeniul marilor contribuabili, precum si modalitatile de solutionare a acestora;
-    imbunatatirea cunostintelor functionarilor publici cu privire la posibilitatile de utilizare a noilor tehnici si tehnologii in folosul contribuabililor si administratiilor fiscale.

Lucrarile vor fi deschise de catre Ionut Misa, director general al Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili iar in cadrul forumului vor participa specialisti ai aceleasi directii generale.

Reprezentantii A.N.A.F. vor prezenta experienta nationala in domeniu, respectiv modul de organizare a structurii dedicate administrarii marilor contribuabili, criteriile de selectie ale marilor contribuabili, rezultatele si obiectivele aferente activitatiilor de administrare a veniturilor statului si inspectie fiscala.

Prin intermediul evenimentului, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili va avea o mai buna cunoastere a celor mai recente abordari si tehnici legate de administrarea si controlul marilor contribuabili de la nivelul regiunii europene.

Totodata, evenimentul va contribui la consolidarea relatiilor directe ale Directiei Generala de Adminsitrare a Marilor Contribuabili cu structurile omologe din cadrul statelor membre I.O.T.A.

In egala masura, prin organizarea forumului la Bucuresti, A.N.A.F. isi intareste pozitia ca membru in cadrul organizatiei si  imaginea la nivel international.
   
IOTA este o organizatie interguvernamentala non-profit a carei misiune este de a oferi membrilor sai asistenta cu privire la aspecte legate de administrarea fiscala, de a promova cooperarea intre administratiile fiscale din regiunea Europei si de a sustine dezvoltarea acestora in functie de necesitatile lor individuale. Rolul important al organizatiei in contextul fiscal european este evidentiat de interesul manifestat de statele europene, numarul de membri ai organizatiei fiind in prezent de 46.  

Romania are calitatea de membru al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale, incepand cu anul 1998, in baza Legii nr.186/1998. Calitatea de membru al acestei organizatii internationale constituie un castig de imagine pentru administratia fiscala romaneasca, contribuind la imbunatatirea reprezentarii acesteia pe plan international.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

839 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Forum (Luni, 4 iulie 2016, 14:34)

    MariusTitulescu [utilizator]

    Foarte reusit forumul. Felicitarile mele organizatorilor.
    www.transferpricing.ro


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică