"​Am primit doua demisii de la ASF azi dimineata: una a lui Daniel Daianu si cealalta a domnului Marian Marzac. Pentru postul d-lui Daianu si-a depus candidatura Marian Sarbu. Propun sa-i adresam intrebari d-lui Sarbu numai daca avem neclaritati la CV", a declarat luni Eugen Nicolaescu, in cadrul sedintei comisiilor de specialitate din Parlament. Daianu intentioneaza sa intre in Consiliul de Administratie al BNR, el depunandu-si deja candidatura. Sedinta pe aceasta tema a durat exact 3 minute.

Daniel DaianuFoto: Hotnews

Daianu a mai candidat o data pentru CA din BNR, fara a reusi sa obtina acordul politic insa.

Asculta mai jos cele 3 minute ale sedintei:

Descarca fisierul audio in format MP3

Daianu a fost numit anul trecut prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, anterior fiind consilier si consilier onorific al premierului Victor Ponta.

Licentiat in stiinte economice la Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti (1975), Daianu a obtinut titlul de doctor in economie, tot la ASE, in 1988. Daianu si-a inceput cariera in 1976 la Directia de Informatii Externe, unde a lucrat exclusiv pe probleme economice pana in 1978, si a recunoscut public ca parintii sai au activat in Directia Securitatii Statului. A iesit din DIE in 1978, la cerere, devenind in deceniul urmator cunoscut pentru scrieri impotriva politicii economice a lui Ceausescu, care au fost evocate la Radio Europa Libera.

Cu toate acestea, Daianu este cunoscut ca un monetarist cu inclinatii spre stanga. El este membru corespondent al Academiei Romane, a fost presedinte al Societatii Romane de Economie (SOREC) si membru al American Economic Association. Alte surse politice au declarat miercuri pentru Mediafax ca PSD ii va desemna in noul CA al BNR pe actualii membri Florin Georgescu, Marin Dinu si Nicolae Danila, in timp ce UDMR o va sustine pe Agnes Nagy. Sursele au precizat ca al noualea membru, respectiv guvernatorul, nu va fi desemnat de nicio formatiune, astfel incat Mugur Isarescu, in cazul in care isi va depune CV-ul pentru un nou mandat, va fi sustinut de toate partidele politice parlamentare.