BNR are cel mai de stanga Consiliu de Administratie. Liviu Voinea, Gheorghe Gherghina si Daniel Daianu i-au inlocuit pe Cristian Popa, Nicolae Danila si Napoleon Pop

de Dan Popa     HotNews.ro
Luni, 16 iunie 2014, 17:10 Economie | Finanţe & Bănci


Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: Agerpres
Niciodata nu a avut Banca Nationala un consiliu de administratie mai de stanga decat acum, chiar daca peste tot se clameaza independenta ei politica. Luni, intr-un simulacru de audieri in cadrul comisiilor de buget reunite, socialistii si-au impus protejatii in detrimentul unor membri cu infinit mai multa experienta, demonstrand ca Politicul are ultimul cuvant chiar si intr-o institutie careia legea ii garanteaza independenta. Audierile propriu zise nu au existat luni, s-a trecut direct la vot, iar rezultatul - noul Consiliu de Administratie al Bancii Centrale - arata ca mai jos.

Nici bancherii contactati de HotNews.ro nu s-au aratat foarte incantati de noua componenta a CA al BNR. "Nu comentam in mod formal pentru ca nu e treaba noastra. Dar nu putem sa nu observam ca in locul unor profesionisti in privinta politicii monetare au fost adusi specialisti in politicile bugetare. Macar daca ar fi fost adusi la schimb in Guvern profesionisti din BNR", au declarat pentru HotNews.ro reprezentanti ai comunitatii bancare.

Cine sunt membrii noului CA al BNR?


 •  Guvernator - Academician Mugur Isarescu
Ramane in functie. Este la al cincilea sau mandat. Exista voci care reproseaza numarul nelimitat de mandate de conducere a Bancii Centrale. Nimeni nu are insa curajul sa se opuna pe fata data fiind influenta pe care Isarescu ar avea-o la nivel european dar si al lojilor masonice. I se reproseaza ca nu a intervenit pentru a-si apara echipa.
 
 • Prim-viceguvernator - Prof. univ. dr. Florin Georgescu
Nu s-a atins nimeni de Georgescu. Desi criticat pentru manierele sale si modul direct in care isi expune opiniile, Georgescu este cel care da linia politicilor fiscale ale PSD.

A indeplinit functiile de deputat si ministru al finantelor (1992-1996). Din 7 mai 2012 pana in 21 decembrie 2012 a fost ministru al finantelor in Guvernul Ponta. A absolvit cursurile Facultatii de Finante si Contabilitate din cadrul A.S.E. Bucuresti in anul 1976, ca sef de promotie, urmand apoi cursul postuniversitar in management financiar al University of Missouri Kansas City, ca bursier Fulbright Alexander Hamilton Felow (august 1991 - mai 1992). A obtinut titlul stiitific de doctor in economie, specialitatea finante si circulatie baneasca (1989).

Dupa absolvirea facultatii, a lucrat in Ministerul Finantelor, ca economist, inspector financiar, sef serviciu si apoi director general la Directia Control de Stat Bucuresti. In paralel cu activitatea profesionala, a fost si cadru didactic asociat la ASE Bucuresti, catedra Finante-Banci.

A fost membru in Partidul Democratiei Sociale din Romania si membru al Biroului Executiv Central al PDSR. La data de 28 mai 1992, a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor. In Guvernul Nicolae Vacaroiu, a indeplinit functia de ministru de stat, ministrul finantelor (19 noiembrie 1992 - 11 decembrie 1996).

A fost ales ca deputat de Olt in doua legislaturi pe listele PDSR (1996-2000 si 2000-2004). In prima legislatura a fost vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, membru al Comisiei Parlamentului Romaniei pentru Integrare Europeana si vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Democratiei Sociale din Romania (din 11 iulie 1997). In cea de-a doua legislatura, a fost presedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci (pana in 17 martir 2004), presedinte al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru controlul executiei bugetului Curtii de Conturi pe anul 2001 si 2002. A demisionat din Parlamentul Romaniei la data de 11 octombrie 2004, fiind inlocuit de Virgil Delureanu.

In paralel cu activitatea de deputat, in anul 2000, Florin Georgescu a fost membru in Consiliul de Administratie al Bancii de Investitii si Dezvoltare (BIB), institutie controlata de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, precum si presedinte al Camerei Auditorilor Financiari din Romania.

Incepand din anul 2004, detine functia de prim-viceguvernator si vicepresedinte al Consiliului de administratie al BNR. De asemenea, este profesor universitar doctor la ASE Bucuresti, conducator stiintific de doctorat.
 • Viceguvernator - Dr. Bogdan Olteanu, sustinut de PNL
Politician si avocat roman, fost deputat de Bucuresti si fost membru al Partidului National Liberal. A detinut functia de presedinte al Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei intre 2006 si 2008. De asemenea, in perioada decembrie 2004-martie 2006, el a fost ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul in Guvernul Tariceanu. Ca urmare a alegerilor parlamentare din noiembrie 2004, Bogdan Olteanu a fost ales deputat de Bucuresti pe listele Aliantei Dreptate si Adevar. A figurat si ca membru in comisiile de privatizare a BCR si CEC.
La data de 7 octombrie 2009, Olteanu a fost numit viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, fiind impus de PNL in locul lui Daniel Daianu, preferat de Dan Radu Rusanu.

 • Viceguvernator - Liviu Voinea
 Liviu Voinea, 39 de ani, ministrul delegat pentru buget in guvernul Ponta II, a avut cea mai ingrata misiune in Gvern: sa decida cui si cati bani i se aloca. In Guvernul Ponta I, Voinea a fost secretar de stat responsabil de politica bugetara in Ministerul Finantelor.
Vezi aici cv-ul noului viceguvernator BNR.

Voinea - economist, analist, consultant, consilier si fost membru in CA al Eximbank - a trebuit sa reduca deficitul bugetar, pentru atingerea tintelor convenite cu FMI si Comisia Europeana. Romania ramane una dintre tarile europene cu una dintre cele mai reduse ponderi ale veniturilor in PIB, de 31-32%.

Liviu Voinea s-a nascut in 1975, a absolvit in 1997 Facultatea de Relatii Economice Internationale din ASE, iar in 1998 a obtinut un MBA la Stockholm University School of Business. Voinea este doctor in economie.

Este conferentiar universitar doctor in cadrul Departamentului de Relatii Internationale la SNSPA.
documente
(16 Iun 2014) PDF, 545KB

Vezi in fisierul din stanga declaratia sa de avere

Voinea a fost si director executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA), precum si presedinte al Voinea Business Development.

Domeniile de specializare ale lui Voinea sunt politici macro, investitii straine directe, comert international, politica de competitie, Agenda Lisabona.

 • Membru - Daniel Daianu
Fost economist sef al BNR (1992-1997) si pentru scurta perioada ministru al Finantelor (decembrie 1997 - sepembrie 1998), Daniel Daianu a cochetat de-a lungul vremii cu mai multe formatiuni politice, cea mai notabila realizare fiind pozitia de europarlamentar din partea PNL (2007-2009). Daianu a fost numit anul trecut prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, anterior fiind consilier si consilier onorific al premierului Victor Ponta. Imaginea lui de bun finantist a fost umbrita de scandalul fugii brokerului Cristian Sima, care l-a lasat fara cateva sute de mii de euro in conturi.

 Licentiat in stiinte economice la Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti (1975), Daianu a obtinut titlul de doctor in economie, tot la ASE, in 1988. Daianu si-a inceput cariera in 1976 la Directia de Informatii Externe, unde a lucrat exclusiv pe probleme economice pana in 1978, si a recunoscut public ca parintii sai au activat in Directia Securitatii Statului. A iesit din DIE in 1978, la cerere, devenind in deceniul urmator cunoscut pentru scrieri impotriva politicii economice a lui Ceausescu, care au fost evocate la Radio Europa Libera.

Cu toate acestea, Daianu este cunoscut ca un monetarist cu inclinatii spre stanga. El este membru corespondent al Academiei Romane, a fost presedinte al Societatii Romane de Economie (SOREC) si membru al American Economic Association

 • Membru: Gheorghe Gherghina

Despre Gherghina circula aproximativ tot atatea legende cate i se pun in carca lui Moisa Altar. Una dintre ele spune ca desi era imobilizat la pat intr-un spital, avand piciorul in ghips, oficiali ai cabinetului Ciorbea s-au dus sa-l roage sa le faca bugetul, ca nu se descurca. Gherghina le-ar fi facut intreg bugetul in 3 zile, mai spune legenda. Om devotat stangii, Gherghina a intrat se pare in conflict cu cativa puternici ai zilei si a preferat sa se retraga. El a  si declarat luni ca isi dorea aceasta pozitie. 'Imi doream sa trec in BNR, mai ales pe pozitia aceasta. Am lucrat in perioada 2005 - 2009 tot in BNR, ca si consilier. O pozitie in Consiliul de Administratie pentru mine este o bucurie extraordinara', a declarat Gherghina, citat de Agerpres, dupa ce a fost avizat de Comisiile reunite pentru buget-finante. Reprezentanti ai BNR ne-au dat insa asigurari: "Asa cum facea bugetul din biroul de la Finante, il poate face si din biroul de la BNR", ne-au spus acestia.

Vezi aici CV-ul lui Gherghina.


 • Membru - Prof. univ. dr. Virgiliu Stoenescu- poet si mason
Virgiliu Stoenescu s-a nascut la data de 1 ianuarie 1947 in orasul Braila. A urmat cursurile Liceului "Iulia Hasdeu" din Bucuresti si apoi pe cele ale Facultatii de Comert Exterior din cadrul A.S.E. Bucuresti, absolvite in anul 1969. Intre anii 1969 si 1973 este cercetator stiintific la "Institutul de Economie Mondiala" din Bucuresti.  Academicianul Costin Murgescu, directorul Institutului, l-a trimis la studii de specializare in Franta (1971-1972). Acolo, i-a cunoscut pe Marcel Schapira si Ion Vitianu, avand primul contact cu Masoneria. Reintors in tara, obtine titlul stiintific de doctor in economie (1973). Devine cadru didactic la A.S.E. Bucuresti, la Catedra de Istoria Gandirii Economice, avand din anul 1995 gradul didactic de profesor universitar titular la aceeasi catedra. Este vicepresedinte al Societatii Romane de Economie (S.O.R.E.C.). Membru al Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei din 2004. Detine gradul de mare secretar general al Supremului Consiliu de grad 33 al Ritului Scotian Antic si Acceptat al Romaniei.
 • Membru - Conf. univ. dr. Agnes Nagy- sustinuta de UDMR
 A absolvit cursurile Facultatii de Planificare si Cibernetica Economica, din cadrul A.S.E. Bucuresti. A obtinut titlul stiintific de doctor in economie, domeniul contabilitate si audit, specializarea finante-banci, in anul 2005, cu teza de doctorat "Eficienta auditului bancar in vederea reducerii riscului de sistem", elaborata in cadrul ASE Bucuresti, sub indrumarea prof. univ. dr. Constantin Ionete. In sedinta camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei din 16 decembrie 1998, Agnes Nagy a fost numita in functia de membru al Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei.

 • Membru - Prof. univ. dr. Marin Dinu
Fost senator in legislatura 2000-2004 ales in judetul Dambovita pe listele partidului PSD.

Context:

Comisiile reunite de Buget Finante Banci i-au avizat luni pe Florin Georgescu pentru pozitia de prim-viceguvernator al BNR, precum si pe Bogdan Olteanu si Liviu Voinea pentru functiile de viceguvernatori, in timp ce candidatura actualului viceguvernator Cristian Popa a fost respinsa.

Florin Georgescu si Bogdan Olteanu au primit avizul cu unanimitate de voturi, in timp ce candidatura ministrului pentru Buget Liviu Voinea a fost aprobata cu 30 de voturi "pentru", 3 "impotriva" si 4 abtineri.

Cristian Popa a primit 6 voturi "pentru", 24 "impotriva" si 4 abtineri.

Deputatul PDL Andreea Paul a cerut cuvantul si a declarat in sedinta ca Cristian Popa este cel mai bun profesionist din BNR si regreta votul acordat de colegii sai.

 Membrii neexecutivi ai viitorului Consiliu de Administratie vor fi Gheorghe Gherghina (sustinut de PSD) - 36 de voturi, Virgil Stoenescu (sustinut de PDL) - 35 de voturi, Daniel Daianu (sustinut de PSD) - 34 de voturi, Angnes Nagy (sustinuta de UDMR) - 34 de voturi si Dinu Marin (sustinut de PC) - 28 de voturi.

Candidatura actualului membru al CA Nicolae Danila a fost respinsa la vot, desi PSD a anuntat initial ca il sustine pentru un nou mandat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12785 vizualizari

 • +2 (6 voturi)    
  mason (Luni, 16 iunie 2014, 17:56)

  mihai_hn [utilizator]

  Dl. Stoenescu nu mai este de foarte multi ani secretar general al Supremului Consiliu de grad 33 al Ritului Scotian Antic si Acceptat al Romaniei.... nu mai este nici membru.
  • +2 (4 voturi)    
   cel mai stangaci (Marţi, 17 iunie 2014, 10:59)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui mihai_hn

   mai bine zis
 • +19 (23 voturi)    
  Isarescu (Luni, 16 iunie 2014, 17:59)

  Unu-2 [utilizator]

  "I se reproseaza ca nu a intervenit pentru a-si apara echipa."
  Corect. In astfel de momente se vede verticalitatea unui om, iar Isarescu tace milc sa-si apere scaunul, al 5-lea. Halal comportament la cineva pe care multi il vedeau presedintele RO. Mai un vin, mai o conferinta, mai niste schimbari politice ale echipei, insa treaba merge inainte. Astia ne sint oamenii cu care defilam.
  • +18 (22 voturi)    
   Unu. (Luni, 16 iunie 2014, 18:56)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui Unu-2

   Cind îi vorba de masoni, nu te bagi.
   Doi.Cînd îi vorba de masoni nu te bagi.
   Trei, Trei, Trei, ce mai vrei?
   Nu un tip alunecos ca un sharpe îi rebuie tarii astia, îi trebuie un om cu sînge'n instalatie.
   Luatii-i si Dvs.cu grija si vedeti de citi conducatori a avut parte România.
   Numaratzii-i pe deshte, de la Burebista, trecînd prin tov.Nicolae Ceausescu .
   Istoria nu se numara în secole, se se numara în milenii.
   Si-acum cînd ai un adevarat comandant, ce-i faci?
   Ii faci în numele Democratiei, de doua ori suspendare.
   Cei care-au ramas în tara, si-o merita.
   • +6 (10 voturi)    
    Sa nu dam vina pe masoni (Luni, 16 iunie 2014, 20:58)

    Unu-2 [utilizator] i-a raspuns lui Kappa

    Sa nu dam vina pe masoni ca nu acestia l-au pus acolo ci onor guvernul PSD cu Ponta in frunte. S-or fi facut niscaiva intelegeri ("eu tac, tu taci,..."), s-o fi batut palma si baut adalmasul. Putea sa fie si masonul-masonilor daca scaunul trebuia sa mearga la altcineva ar fi mers. Putem afla acum ca C.Popa o fi fost sau nu mason, nici nu conteaza, nu de aia scaunul lui a fost dat la un politruc. In RO doar partidul de apara si nimic altceva. Partidul te pune, partidul te schimba. Traiasca Partidul!
    • +3 (5 voturi)    
     PMR (Marţi, 17 iunie 2014, 11:44)

     Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui Unu-2

     Da' să facă, frate, Partidu Masonilor din România și gata, să știm și noi o treabă.

     Sau poate Partidul Masoneriștilor. Sau Masonenervanților. Sau Mason wanna be-ilor.

     Ah, nu, gata, știu: Partidul Mazetelor.
  • 0 (10 voturi)    
   oare la ordinul cui tace? (Luni, 16 iunie 2014, 19:00)

   CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui Unu-2

   daca am sti raspunsul am afla si n ce directie va fi impinsa Ro. Situatie in E Europa si in Orientul apropiat se impute. Jocurile se fac cine stie unde, noi doar tragem ponoasele. Si avem dreptul sa platim. Totul.
   • +6 (10 voturi)    
    Pai nu stam si ne uitam ? (Luni, 16 iunie 2014, 19:43)

    fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

    La tembelizor ? Eu ce fac ? Dvs ce faceti ? Unii fac, ceilalti (cei mai multi) se uita la ce fac si tataie dezaprobator sau entuziasti. Ca noi suntem romani, ce naiba ......
 • +17 (21 voturi)    
  Bravo Pontake .. (Luni, 16 iunie 2014, 18:29)

  VarailVarail [anonim]

  Tre sa fii complet dobitoc sa nu vezi ce urmareste PSD-ul..rezerva BNR . Sparg pusculita , fura si ultimii bani si se care .. prostii sa se omoare intre ei de foame.
  E doar o chestiune de timp pana Romania isi va pierde integritatea teritoriala.
  Natie de prosti condusa de hoti si mincinosi patologici.
  • +4 (6 voturi)    
   planul nu este ca Romania..... (Marţi, 17 iunie 2014, 9:37)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui VarailVarail

   ....sa isi piarda integritatea teritoriala ci pur si simplu sa dispara prin "regionalizare".
   Asa ca, este normal ca "alesii neamului" sa se inghesuie acolo unde este "cascavalul" pentru ca doar asa isi pot asigura bunastarea personala de viitori feudali, regi sau presedinti alesi pe viata, in viitoarele feude.

   Pana atunci, este de ajuns pentru escroci sa cunoasca, din interior, politica monetara a BNR si sa se foloseasca din plin de rata de schimb valutar.
   Este bine cand stii din timp ce curs vor avea valutele si astfel sa vinzi sau sa cumperi in avantajul tau, mereu !

   Acesta este "democratia parlamentara", deci sa nu ne enervam degeaba pentru ca ni se ridica tensiunea si la cat de lacomi sunt astia, sunt in stare sa ne puna taxa si pe hiper-tensiune !
 • +6 (10 voturi)    
  Nici un pericol! (Luni, 16 iunie 2014, 18:38)

  Azra [utilizator]

  Altfel trebuie citite toate astea.
  L.Voinea; o investitie interesanta pe termen mediu.Posibil viitor Guvernator al BNR; "ceilalti" on Board- prea obositi.
  D.Daianu; plasat intr-un loc mai securizat, spre a-si feri banii de un nou "hacker" gen Sima. In rest nici un pericol
  Ghe.Gherghina;cand umbli cu miere, se mai prinde si de degete.
  Sortantii; cand nu mai auzi mult timp vesti despre foste glorii ale ecranului politico-financiar, cauta intai in sanctuarul BNR. Frumoase surprize sa mai auzim cate ceva despre ultimii doi.

  .
  • +5 (9 voturi)    
   lv? ati urmarit declaratiile lui? (Luni, 16 iunie 2014, 19:02)

   CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui Azra

   ori e complet pe dinafara si cv-ul e construit pe puncte de partid ori e o jigodie perfecta, fara urma de constiita. Oricum ar fi e prea periculos pentru noi toti. MAI ales in functii importante.....
  • +2 (8 voturi)    
   American Beauty? (Luni, 16 iunie 2014, 19:21)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui Azra

   Oricum, se poate spune doar asha cu mîna-n traista: frumos shi incomplet.
   Bien sur, c'est mon opinion.
   Oricum, Dnii.Bancheri n-au voie s-o ia razna decît din ordin superior.
   Al cui? (daca va spun, nu apare post-ul).
   Poate ca Domnului Guvernator al BNR ar trebui sa i se faca ceva ce sa-i aminteasca de Eternitate.
   O alee de sfinxi si hipogrifi în fatza la BNR, ar merge?
 • +19 (23 voturi)    
  scârbă (Luni, 16 iunie 2014, 18:46)

  newshot [utilizator]

  Voi i-ați votat!
  De ce vă mirați?
  Am citit c.v.-ul lui Voinea și m-am mirat. De ce?
  Păi, este născut în 1975, are 39 de ani.
  În 1999, acum 15 ani era profesor- la 24 de ani???
  Abia terminase facultatea și deja are profesor....
  În 2001 acum 13 ani era lector- la 26 de ani???
  Câti ani a avut când a teminat facultatea? 22- 23?

  Ce face culoarea politică... te propulsează prin ierarhi te trimite prin lume.
  Sunt o sumedenie de alți români la fel de isteți ca ăsta dar nu jurat credință nimănui și nici nu au adus bani și voturi pe la partide.
  Nu am avut răbdare să citesc C.V.-ul celorlalți.

  Caut pont pt emigrare.
  Toate cele bune!
  • +6 (10 voturi)    
   pontul (Luni, 16 iunie 2014, 20:18)

   dan63 [utilizator] i-a raspuns lui newshot

   oriunde unde nu ajunge ponta!
   • +9 (11 voturi)    
    multumesc (Luni, 16 iunie 2014, 21:20)

    newshot [utilizator] i-a raspuns lui dan63

    multumesc!
    am fost pe acolo si crede-ma ca mi-a fost foarte bine. Este tare bine fara hotia din tara noastra. macar hotia din alte tari nu este asa pe fata ca la noi. (sau nu stim noi).
    Si stii ce este frustrant si revoltator? Ca fura, inseala, isi bat joc de o tara intreaga, pe fata si nu li se intampla nimic. Legile sunt facute pentru ei, pentru interese de grup si de partid. In plen isi voteaza imunitati, NUP... etc.

    Cred ca o sa va trimit o vedere de pe alte meleaguri.
    Ne vedem la vot! OBLIGATORIU!
    Toate cele bune!
  • +1 (3 voturi)    
   "istet"? El este cel care a ambuscat logica (Marţi, 17 iunie 2014, 11:20)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui newshot

   cu sustinerea acelui proiect care indemna cetatenii sa-si toarne vecinii care au piscine nedeclarate la fisc in schimbul unei reduceri la impozit ! Pai de exemplu, consiliile judetene cu o survolare a judetului de 2 ore ar fi putut inventaria anual tot ....Daca nu autor este coautor a ceeace ni se vinde acum ca "model economic" si care in afara de ceva taxe e exact nimic !
 • +5 (9 voturi)    
  solutia (Luni, 16 iunie 2014, 19:37)

  doru001 [utilizator]

  Nu exista solutie fara o societate civila puternica. Poti sa-i alegi, sa-i pui sa se controleze unul pe altul, sa scrii orice pe hirtie, fara cetateni nu rezolvi nimic. Si cetatenii trebuie sa coopereze unul cu altul, in asociatii de ~20 de oameni, nu sa priveasca toti in aceeasi directie, ca la marile manifestatii.
 • +10 (14 voturi)    
  Erata : BNR a fost trasa din stanga mai la (Luni, 16 iunie 2014, 19:48)

  fosta zoezoe [utilizator]

  stanga ! Cu sau fara permisiunea dvs sau a noastra. Voiculescu si prin Voinea a pus piciorul in BNR.Un profesoras obscur, care o sa ne lipseasca in viitor de ideile lui crete ca cea cu turnarea la fisc a celor ce au piscine (si nu platesc impozit) si cea cu stalpii ..........
 • +10 (12 voturi)    
  magarie (Luni, 16 iunie 2014, 21:11)

  traiang [utilizator]

  Sa dai afara profesionisti si sa pui trupeti intr-o institutie total tehnica si f importanta este o mare magarie Dar ce sa ne mai mire de atacul furibund al PSD -eului pe tot ce misca in tara asta Ma mir de Isarescu care a acceptat la troc locul sau si s-a descalificat ca profesionist Totul are o limita !!!!
 • +8 (12 voturi)    
  multumim din inima partidului (Luni, 16 iunie 2014, 22:31)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  pt. realegerea tovarasului la al (X)V-lea ...mandat, si ii multumim din inima pt. protejarea bancilor vizavi de clauzele abuzive impuse clientilor, cat si impotrivirea cu manie proletara impotriva legii falimentului personal.
 • +5 (7 voturi)    
  da (Marţi, 17 iunie 2014, 1:01)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  niciodata tara asta n-o sa scape de GIO, e in laptele pe care toti il sug de la sinul mamei.
 • +7 (9 voturi)    
  Liviu Popa pleaca, ramane necalificatul Olteanu (Marţi, 17 iunie 2014, 5:08)

  Plagarus [utilizator]

  PNL-ii-desemneaza-pe-Olteanu-ca-viceguvernator-BNR -pe-Gavrila-in-ASF...??
  Se impune clar sa fie numit Fenechiu la Electrica in CA si Uioreanu la......!!
  • +3 (3 voturi)    
   Ghiuleaua olteanu (Marţi, 17 iunie 2014, 14:34)

   mopsu [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Perfect. Cine dracu-l sustine pe acest impostor financiar?
   • +1 (1 vot)    
    pai (Marţi, 17 iunie 2014, 22:05)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

    e sustinut de descendenta lui din tovarasa ghizela vass, sau voss, membra a cc al pcr din ilegalitate, ceea ce pentru GIO inseamna singe albsatru. e ca un duce cu stramosi luptatori la hastings in UK.
 • +6 (8 voturi)    
  La vremuri noi, tot ei! (Marţi, 17 iunie 2014, 7:06)

  hotnewsfil [utilizator]

  Inainte de '89, posturile de conducere erau repartizate numai membrilor de partid, avizati favorabil si de securitate. Partidul nu putea avea incredere in vreun "suspect" - ne-membru de partid.
  Daca institutiile pentru care erau numiti conducatorii aveau o insemnatate mai deosebita, o conditie 'sine qua non' era ca 'alesul' sa aiba o colaborare stransa cu securitatea, fiind preferati informatorii si chiar gradatii acestei institutii a-tot-conducatoare.
  Se facea rabat de la conditia ca cel "ales" intr-un post de conducere sa fie un expert in materie, sa aiba 'un trecut' semnificativ in profesia respectiva.
  Conditia esentiala, eliminatorie, era daca este sau nu 'om de incredere' al partidului si al securitatii.
  Urmasii de drept ai comunistilor ce conduceau pe-atunci tara, aflati acum la putere, au mostenit toate metehnele de la cei din care se trag, inclusiv aceasta modalitate "riguroasa" de a desemna candidatii la posturi de conducere.
  PSD -ul, -partidul stat- aplica metoda mostenita, si in cazul desemnarii candidatilor pentru posturile de conducere a BCR.
  Respectivii candidati trebue sa fie stalpi pentru partid, la bine si, mai ales la greu (cum bine le multumea nea Nelu Ilici minerilor, in 1990, dupa istrava din Piata Universitatii) si care trebue sa nu intineze cele mai nobile principii si idealuri ale comunismului, aceasta conditie fiind sustinuta, in mod special, tot de nea Nelu.
  Inainte de a-i desemna pe candidatii respectivi (pentru conducerea BNR), PSD i-a vopsit pe toti cu o culoare rosie trainica, originala, primita ca dar de la partidul-frate chinez, culoare sa informeze intreaga lume, sa fie vazuta pana in largi departari (Bruxelles, Berlin, Londra, Paris, Washington), sa se stie clar cine si cum este condusa tara - din gresala in gresala, pana la "victoria" finala.
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 iunie 2014, 7:45)

  [anonim]

 • +5 (7 voturi)    
  usor caraghios (Marţi, 17 iunie 2014, 8:07)

  catelu [utilizator]

  Sa numesti "de stanga" grupul infractional PSD e cam amuzant. Lumea le spune "baroni" nu pentru educatia lor aleasa ci tocmai pentru bogatia acumulata recent si fara masura.
  Crestin democratii germani sunt mult mai "de stanga" decat comunistii romani.
 • +10 (12 voturi)    
  Isarescu (Marţi, 17 iunie 2014, 9:07)

  Rntmpx [utilizator]

  Isarescu, această "Elveție" a României, de care nu se atinge nimeni pentru a-i garanta tăcerea pe vecie... Dl. Isărescu, în calitate de șef al BNR-ului, a fost părtaș la toate tunurile și țepele date în sistemul bancar românesc. Își mai aduce aminte cineva de Bancorex, Banca Dacia Felix, Credit Bank, Columna Bank, Bankcoop, Banca Internatională a Religiilor...? Probabil că nu, românii au memoria scurtă.
 • +4 (6 voturi)    
  ce urmeaza (Marţi, 17 iunie 2014, 9:36)

  eucomentez [utilizator]

  Avem BNR dominat de politicieni PSD, urmeaza cucerirea justitiei.
  • +1 (3 voturi)    
   Cred ca de fapt, continua ! (Marţi, 17 iunie 2014, 11:52)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui eucomentez

   Jaloanele au fost puse. Aceste jaloane sunt germenii care vor asigura metastazarea sistemului, continuitatea haitei si daca-prin absurd- psd&haita pica.In 2014, in 2016.... oricand.
 • -1 (7 voturi)    
  ? (Marţi, 17 iunie 2014, 10:00)

  Gigi Kent [utilizator]

  Dar nenea acela pe nume Croitoru nu se mai exista? Cel care avea impresia ca daca ii zice presedintele ca "esti Prim Ministru!" nu mai are nici o importanta daca mai este si Parlamentul (majoritatea parlamentara) de acord? Cel care intai accepta nominalizarea si apoi cauta sprijinul partidelor :). Cauta "resursa umana" ...
 • +4 (8 voturi)    
  nu i vad pe cei care-l laudau necontenit pe Isares (Marţi, 17 iunie 2014, 10:29)

  jackalphonse [utilizator]

  unde i sunt laudatorii care ne faceau idioti atunci cand argumentam ca Isarescu este groparuol Romaniei, alaturi de altii ca el?
 • +4 (6 voturi)    
  CA BNR (Marţi, 17 iunie 2014, 13:33)

  Vilu [utilizator]

  PAI!!! Cred ca urmeaza o tiparire de baini si ... inflatie!!!
  Ca astia de stanga, cam asta au facut de fiecare data cand au fost la comanda BNR!
 • +1 (1 vot)    
  Noul CA al BNR (Marţi, 17 iunie 2014, 17:56)

  LiviuStoian [anonim]

  Mai intai ar trebui facuta distinctia clara intre executivul BNR si CA al BNR. Primul trebuie sa fie format din bancheri, in timp ce al doilea din buni administratori ai statului. Asta inseamna ca in timp ce executivul normeaza si controleaza activitatea bancara din statul roman, face politicile de curs, stabileste necesarul de moneda, asigura buna functionare a sistemului bancar, etc., cel de-al doilea urmareste raporturile de proprietate si gestiune dintre stat si banca centrala si intervine cand este cazul. Asa cum rezulta din CV-uri , majoritatea celor alesi in CA sunt oameni cu foarte bune referinte profesionale, cu pregatire economica serioasa si indelungata. CA nu poate interveni direct in politicile executivului BNR. Cat timp va exista o separare a celor doua puteri si CA nu va pune presiune pe guvernator, va exista o buna continuitate si incredere in sistem. Eu sper ca niciunul dintre noii alesi sa nu exagereze cu devalorizarea cursului, chiar daca in prezent acesta este destul de nerealist si impiedica exporturile, favorizand in mare masura importul.
  Sper ca noul CA sa renunte totusi la cocolosira bancilor din tara in dauna populatiei si sa reglementeze pana la urma contractele tip folosite de toate bancile, in sensul inscrierii obligatorii a unei dobanzi fixe in toate contractele de creditare, in care sa se introduca toate costurile, comisioanele, etc.
 • +2 (2 voturi)    
  isarescu o sa plece cand vrea el (Marţi, 17 iunie 2014, 20:57)

  BME [utilizator]

  bnr pare ca este mosia lui Isarescu. Manevreaza toate parghiile financiare. Bancile straine platesc bani grei pt. a ramane pe piata. Isarescu e ales cumva pe viata? Seamana foarte mult cu Ceausescu . Nu mai are nici o masura , a devenit paranoia
 • 0 (0 voturi)    
  zau? (Joi, 19 iunie 2014, 9:25)

  tontu [utilizator]

  Io zic ca-i de dreapta, poate sa ma contrazica careva?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by