"​Marti, EUR/USD a atins un maxim al ultimei saptamani la 1.3587 dar in cursul diminetii s-a retras la 1.3558 inainte de sedinta de politica monetara a Fed programata pentru miercuri. Investitorii nu exclud posibilitatea ca, in linie cu recentele anunturi econoimice din SUA, banca centrala sa grabeasca momentul la care va incepe cresterea ratelor. Monedele Europei emergente au ramas miercuri dimineata pe usorul trend descrescator fata de euro. Leul a deschis la 4.4095/EUR si a slabit pana la 4.4095/EUR. Ne asteptam ca leul sa termine sesiunea in scadere.", se arata intr-un raport al Piraeus Bank, difuzat miercuri dupa pranz.

Minutele sedintei de politica monetara din 4 iunie a Bancii Angliei publicate astazi arata ca votul pentru mentinerea ratelor neschimbate a fost unanim si ca banca nu si-a schimbat asteptarile privind o crestere a economiei cu 0.9% in 2Q14. Oficialii bancii s-au aratat surprinsi de faptul ca piata nu luase in considerare posibilitatea ca o crestere a ratelor sa aiba loc inca din anul acesta. Federal Reserve incheie miercuri sedinta sa de politica monetara de doua zile, investitorii fiind pregatiti pentru o noua reducere cu zece miliarde dolari a achizitiilor lunare de active financiare. Nu sunt asteptate alte modificari in politica monetara dar conferinta de presa de dupa sedinta va fi atent urmarita pentru indicii privind viitoarele actiuni ale Fed.

  • Piata metalelor pretioase

Pretul aurului a scazut la 1,267.70 dolari pe uncie, inainte de sedinta Fed programata pentru azi, investitorii temandu-se ca banca centrala va sugera o mai timpurie crestere a ratelor ducand la intarirea dolarului si la reducerea preturilor metalelor pretioase; argintul a coborat la 19.66 dolari pe uncie in timp ce preturile platinei si ale paladiului s-au intarit la 1,445.00 dolari pe uncie respectiv 823.75 dolari dupa ce producatorii din Africa de Sud si sindicatele s-au inteles sa incheie conflictul de munca.