VIDEO Spania reduce impozitele pentru companii (de la 30% la 25%) si pentru populatie
Taxarea va creste, insa, pentru populatia cu venituri intre 100.000 de euro si 150.000 de euro, ca urmare a restrangerii numarului de catetgorii de impozitare, a declarat ministrul Bugetului, Cristobal Montoro.
Oficialii spanioli afirma ca economia tarii creste suficient de puternic astfel incat incasarile din impozite sa creasca chiar daca scad cotele de impunere.
Fondul Monetar International arata in luna mai ca economia Spaniei, care a iesit din recesiune in vara anului trecut si ar urma sa creasca potrivit estimarilor cu 1,2% in acest an, a depasit perioada critica si are spatiul necesar pentru a reduce impozitul pentru companii.
Unii economisti independenti au contestat, insa, aceast rationament. Guvernul de la Madrid nu reuseste de multi ani sa respecte estimarile proprii privind veniturile la buget, iar acum risca declinul incasarilor din taxe si inversarea progreselor inregistrate in ultimii ani in privinta reducerii deficitului bugetar.
Guvernul a majorat taxele la scurt timp dupa ce a preluat puterea in urma cu doi ani si jumatate, in pofida promisiunilor din campania electorala ca nu va lua aceasta masura.
"Nu-mi este clar de ce au crescut taxele atat de repede dupa ce au luat puterea, daca argumentul lor acum este ca pentru a creste veniturile statului este nevoie de reducerea impozitelor", a declarat Jose Carlos Diez, economist din Madrid.
Premierul Mariano Rajoy a preluat conducerea guvernului in decembrie 2011, intr-o perioada de criza economica severa pentru Spania. La numai cateva luni, guvernul a crescut impozitul pe venit si TVA, pentru reducerea deficitului bugetar.
Rajoy si-a cerut scuze pentru incalcarea promisiunii din campania electorala si a dat asigurari ca unele cresteri de taxe sunt temporare.
Cresterea economica a Spaniei, desi modesta, face posibila acum scaderea impozitelor, a spus ministrul Bugetului.
Incasarile la buget in primele cinci luni ale anului sunt cu 5% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ponderea incasarilor din taxe in PIB este in Spania de circa 38%, printre cele mai scazute din zona euro, dar se afla in urcare, a spus el.
Reducerile de taxe anuntate de guvern ar aduce rata de impozitare pentru persoanele cu venituri mari la nivelul anterior majorarii din 2012, in timp ce pentru cei cu venituri mici ar fi usor mai scazuta.
- -1 (1 vot)GUVERNULE PONTA ... (Luni, 23 iunie 2014, 9:29) jidanul [utilizator]Cine are urechi, la Guvernul Ponta, sa asculte si sa invete cum se creste puterea de cumparare. Simplu, prin scaderea fiscalitatii, in general, iar in Romania si prin cresterea salariului minim pe economie, concomitent cu introducerea cotei unice medii de impozitare (8%-salarii mici, 16%-salarii medii si 24%-salarii mari). Simultan trebuie reduse drastic evaziunea fiscala, camataria interlopa si camataria legala bancara precum si orice alte nelegiuri care afecteaza siguranta romanilor, inclusiv siguranta financiar-economica a romanilor.raspunde trimite
- 0 (0 voturi)da (Luni, 23 iunie 2014, 18:52) baronul stanganbuch [utilizator]camaradului economist politic marxist Jose Carlos Diez nu-i este clar de ce mai intii au crescut taxele ca acum sa le scada. Din ciclul aberatiilor neocomuniste, e inutil sa-i explici unuia ca asta ce si cum, e peste capacitatea n lui neuronala.raspunde trimite

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa