Criza a fost un soc major pentru toate bancile comerciale din Romania, dar economia a inceput sa intre intr-o zona de normalitate, iar bancile sunt acum mult mai adaptate la piata, a declarat, marti seara, Catalin Parvu, presedintele Piraeus Bank, in Gala Bancheri de Top, organizata de FinMedia. "Criza ne-a scuturat pe toti. Socul a fost major. Acum am intrat intr-o zona de normalitate, ma refer la partea economica. Suntem mult mai adaptati la piata, o piata care s-a modificat. Bancile s-au adaptat noilor conditii si au inceput sa caute clienti. Nu este simplu de repornit. Depinde de calitatea oamenilor, depinde de organizatie cum isi educa angajatii. Tendinta pe care o vedem este ca mai multe banci au intrat in etapa de reajustare a activitatii si competitia este mult mai mare, pentru ca clientela s-a filtrat', a spus Parvu, citat de Agerpres, a carui banca a primit, la categoria banci medii, premiul pentru 'Cea mai buna dinamica a creditarii'.

Catalin Parvu, CEO Piraeus BankFoto: Hotnews

La categoria banci mari, Raiffeisen Bank a primit premii pentru 'Cea mai buna solvabilitate', 'Cea mai mica rata a creditelor neperformante' si 'Cea mai buna dinamica a profitului, rentabilitatii activelor si capitalului'. Tot la categoria banci mari, CEC Bank a primit premiul pentru 'Cel mai bun raport credite-depozite' si 'Cea mai buna dinamica a creditarii'. UniCredit Tiriac Bank a primit premiul pentru 'Cea mai buna dinamica a creditarii persoanelor fizice' si 'Cea mai buna dinamica a activelor'.

La categoria banci medii, Alpha Bank a primit un premiu pentru 'Cea mai mica rata a creditelor neperformante'. La categoria banci medii si mici, Volksbank a primit premiul pentru 'Cea mai buna solvabilitate si cea mai buna dinamica a creditarii pe angajat', iar Banca Comerciala Feroviara pe cel pentru 'Cea mai mica rata a creditelor neperformante'. Garanti Bank a primit premiul pentru 'Cea mai buna dinamica a economiilor atrase' si 'Cei mai eficienti angajati', iar Banca Transilvania a fost premiata pentru 'Cea mai buna dinamica a creditarii pe corporate si IMM'.

La categoria banci mici, ProCredit Bank a primit premiul pentru 'Cei mai eficienti angajati si cele mai eficiente sucursale'.

Bancpost a primit un Premiu special pentru abordarea proactiva a pietei.