Hidroelectrica scoate la licitatie deschisa cu strigare 27 de centrale hidroelectrice de mica putere din noua judete, cu o putere totala intalata de 20,3 MW, procedurile de vanzare fiind programate pentru luna septembrie, scrie Mediafax. "Hidroelectrica va vinde in cadrul licitatiilor deschise cu strigare din perioada 15-18 septembrie 2014, 27 de CHEMP-uri, cu o putere totala instalata de 20,3 MW si o energie de proiect de 60,6 GWh. Activele supuse vanzarii sunt structurate in 17 pachete si sunt situate in 9 judete ", a anuntat producatorul de energie.

Centralele scoase la vanzare sunt CHEMP Neagra Sarului 1, CHEMP Neagra Sarului 2, CHEMP Saru Dornei 1, CHEMP Saru Dornei 2, CHEMP Falticeni, CHEMP Gura Haitii 1, CHEMP Gura Haitii 2, CHEMP Lucaciu, CHEMP Panaci - Suceava, CHEMP Tarlung 1, CHEMP Tarlung 2, CHEMP Tarlung 3, CHEMP Tarlung 4, CHEMP Halchiu Moara - Brasov, CHEMP Valea Cracului 1, CHEMP Valea Cracului 2, CHEMP Valea Cracului 3, CHEMP Zeicani, Neamt - CHEMP Neagra, CHEMP Bolovani, CHEMP Cracau 1 - Hunedoara, CHEMP Talmaciu, CHEMP Rasinari, Bacau - CHEMP Caralita -Sibiu, CHEMP Chiuzbaia - Maramures, CHEMP Sebis - Arad, CHEMP Limpedea - Arges.

Dosarele de prezentare intocmite de Hidroelectrica pentru vanzarea fiecarui pachet de active, pot fi procurate de luni pana vineri, incepand cu data de 26 iunie pana pe 18 august 2014.

In vederea participarii la licitatie, ofertantii trebuie sa depuna documentele de participare pana pe 3 septembrie 2014, deschiderea plicurilor urmand sa aiba loc in perioada 8-11 septembrie 2014.

In etapele precedente, incepand cu iulie 2013, au fost vandute un numar de 21 de centrale hidroelectrice de mica putere, la pretul total de 69,3 milioane de lei (15,7 miliaone de euro).

Microhidrocentralele sunt capacitati de productie din surse regenerabile care pana la o putere instalata de 10 MW sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Hidroelectrica este controlata de stat prin Departamentul pentru Energie.

Compania este in insolventa din luna februarie, a doua oara in mai putin un an, prima procedura fiind deschisa in perioada iunie 2012 - iunie 2013.