Grecii de la Piraeus Bank deschid un nou Business Center, cel de-al treilea dupa lansarea operatiunilor din Bucuresti si Constanta, a caror activitate a dus la o crestere de 30% a numarului de clienti companii mici si mijlocii, in aproximativ 1 an. Acest tip de operatiune care se adreseaza exclusiv Intreprinderilor Mici si Mijlocii deriva dintr-un proiect implementat la nivel de Grup, constructii similare existand si in alte tari precum Grecia, Albania, Bulgaria, Serbia. Noul Center, aflat in Ploiesti, se adreseaza IMM-urilor cu o cifre de afaceri cuprinse intre 0.5 milioane euro si 5 milioane euro, aflate in judetele Buzau, Prahova, Dambovita, Arges si Valcea. Pe aceasta piata, Piraeus se bate in principal cu BCR, BRD, Banca Transilvania si Raiffeisen, avand produse relativ similare.

Bancile din esalonul al doilea pot supravietui si fara sa atinga o cota de piata semnificativa pentru ca perioada de criza le-a fortat sa reduca birocratia, sa evalueze mai atent riscurile si sa caute sa se specializeze pe nise de clientela.

Pana la sfarsitul anului 2014, Piraeus Bank Romania intentioneaza sa lanseze inca 4 asemenea centre. In momentul de fata, cele 3 centre deservesc aproximativ 550 de clienti IMM, printr-o echipa formata din 60 de specialisti

Banca vizeaza in mod special Intreprinderile Mici si Mijlocii care activeaza in productie, servicii, comert, petrochimie, petrol si gaze, farma, industria alimentaraa/gricultura (inclusiv subventii APIA)

Zona de IMM-uri este extrem de aglomerata de catre jucatorii din piata bancara, aproape toate bancile tintind aceleasi zone de business cu produse avand caracteristici foarte apropiate.

Piraeus Bank Romania a deschis primul sau centru pentru IMM in vara anului trecut in Bucuresti si a continuat expasiunea cu Business Centerul din Constanta in primavara acestui an. Acest tip de operatiune care se adreseaza exclusiv Intreprinderilor Mici si Mijlocii deriva dintr-un proiect implementat la nivel de Grup, constructii similare existand si in alte tari precum Grecia, Albania, Bulgaria, Serbia.

Piraeus Bank Romania este parte a grupului financiar Piraeus Bank Group, prezenta fiind pe piata locala de 14 ani. Piraeus Bank Group ocupa locul 1 in topul celor mai mari banci din Grecia, fiind concentrata pe zona Europei de Sud-Est, prezenta fiind in 10 tari din regiune.