Institutul National de Statistica (INS) a comunicat Guvernului ca a gresit cifrele privind cresterea economica pentru primul trimestru al acestui an, a declarat premierul Victor Ponta, dupa ce INS a anuntat ca a revizuit in scadere produsul intern brut estimat si in crestere avansul economic, informeaza Mediafax.

"E un inceput de luna foarte bun. INS-ul ne-a spus ca a gresit, nu e 3,8 cresterea economica, e chiar 3,9. Avem o crestere a consumului, ceea ce inseamna ca oamenii incep sa aiba din nou incredere si toate masurile pe care le avem de la 1 iulie, si pe partea economica, dar si pe partea sociala, sunt foarte bine receptionate", a spus Ponta in sedinta de guvern.

Institutul National de Statistica a revizuit in scadere cu 1,23 miliarde lei PIB estimat pentru primul trimestru, de la 127,62 miliarde lei la 126,38 miliarde lei, si in crestere avansul economic de la 3,8% la 3,9%, sustinut de valoarea adaugata bruta totala, care si-a marit contributia cu 0,1 puncte.

Produsul Intern Brut, serie bruta, estimat pentru trimestrul I 2014 a fost de 126,38 miliarde lei preturi curente, in crestere - in termeni reali - cu 3,9% fata de trimestrul I 2013, potrivit datelor provizorii revizuite transmise miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Primele date provizorii, din 4 iunie, reconfirmau datele semnal cu un PIB de 127,62 miliarde lei preturi curente, in crestere cu 3,8% fata de primele trei luni ale anului trecut.