Leul s-a apreciat miercuri pana la 4,42 lei in fata euro, castigand circa doi bani fata de sedinta de tranzactionare de marti, dupa ce Bloomberg a anuntat ca titlurile de stat romanesti vor fi incluse si intr-un alt indice decat cele din prezent, apreciaza economistul sef al ING, Vlad Muscalu, intr-o nota destinata clientilor corporate.

"Ratele de dobanda pe termen scurt au ramas in vecinatatea nivalului 0,60% in ultima sedinta a acestei perioade de mentinere a rezervelor. Ratele TN indica un cost de finantare de 2,50% in debutul perioadei rmatoare insa tensiunea se va dovedi probabil temporara avand in vedere ca un titlu de proportii ajunge la scadenta pe 28 iulie. Segmentul 1M-3M a inregistrat o crestere modica catre 2,10-2,05% de la 2,00-2,00% insa viteza ultimelor ajustari ne face sa credem ca tensiunea temporara s-ar putea sa nu fie limitata la nivelul ratelor de dobanda pe termen foarte scurt", mai spune Muscalu.

Curba titlurilor de stat a deschis intr-o scadere de aproximativ 5pb, probabil influentata de stirea privind includerea instrumentelor acestea in inca un index. Astfel, titlurile 3Y, 5Y si 9Y sunt cotate in prezent la 2,83%, 2,30% si respectiv 4,12%.

In regiune, cursul forintului a scazut usor, in timp ce zlotul a stagnat.