Guvernul a decis ca Ministerul Mediului sa primeasca, la rectificarea bugetara, 50 milioane lei. Initial, proiectul de rectificare bugetara prevedea ca Ministerul Mediului sa piarda 25 milioane de lei. Insa, inundatiile din ultima perioada a dus la schimbarea prevederilor. "Este o rectificare pozitiva, nu taiem bani de la nimeni, inclusiv la Ministerul Mediului, care urma sa piarda 25 de milioane lei, primiti 50 de milioane de lei credite de angajament pentru lucrari, insa de data asta clar tintite, pe zona de amenajari si de combatere a inundatiilor. Daca e nevoie de mai mult punem din nou in continuare, in asa fel incat sa ne apucam de anul asta de lucrurile care sunt cele mai urgente", a declarat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de joi.

Va mai fi alocata suma de 50 de milioane de lei si pentru judetele afectate de inundatii: Gorj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman si Prahova. De asemenea, ar putea fi alocate sume pentru Timis si Caras-Severin sau alte judete, imediat ce vor fi finalizate evaluarile in cazul acestora.

"Domnul ministru Dusa este acum in zona Banatului si toate institutiile statului isi fac treaba in Timis, in Caras. (...)Important este ca am scos de la rezervele statului toate materialele, alimente, apa, paturi, tot ce este nevoie pentru cei care nu se pot intoarce in casele lor. Si adoptam acum, imediat dupa rectificarea bugetara, ca sa avem bani in Fondul de interventie, primele sume de sprijin pentru judetele deja afectate, judetele din Oltenia si din sud", a mai spus Ponta.

Alte sume alocate

Ministerul Sanatatii: 500 milioane lei

Casa de Asigurari de Sanatate: 165 milioane lei

Ministerul Educatiei: 150 milioane lei

Ministerul Transporturilor: 350 milioane lei

Ministerul Economiei: 300 milioane lei

Ministerul Justitiei: 43 milioane lei

Ministerul Culturii:20 milioane lei

Autoritati locale: 600 de milioane lei

Autoritatea Electorala Permanenta: 200 de milioane

Urmatarea rectificare bugetara va avea loc la sfarsitul lunii septembrie.