La finalul conferintei de presa organizata miercuri la sediul BNR cu ocazia prezentarii Raportului privind inflatia, Mugur Isarescu a tinut sa ii multumeasca viceguvernatorului Cristian Popa pentru intreaga activitate, Popa -care coordona comitetul de politica monetara - urmand sa fie inlocuit din aceasta toamna de fostul ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea. "Ii multumesc pentru intreaga activitate si ii amintesc ca pleaca lasand in urma o inflatie joasa. Obiectivul a fost atins, asadar", a spus Isarescu. Deocamdata nu se stie daca Popa va ramane in cadrul Bancii Centrale sau va activa in alta institutie similara din strainatate, surse din interiorul BNR spunand ca acesta isi va lua cateva saptamani de concediu inainte de a lua o decizie.

Cristian PopaFoto: Agerpres

La randul lui, Popa a multumit reprezentantilor media pentru colaborare, adaugand ca raportul de joi pe inflatie a fost al 39-lea raport la care a participat. Reamintim ca in vara, Guvernul i-a impus in Consiliul de Administratie al BNR pe Liviu Voinea si Gheorghe Gherghina, doi specialisti in Finante dar care au putina experienta in zona politicilor monetare.

Citeste si Cristian Popa, aviz negativ din partea Comisiilor reunite din Parlament. Liviu Voinea, avizat pe locul lui Popa. Gherghina, votat si el in unanimitate.