Peste un milion de gaini, circa 16.000 de porci si 3200 de vite s-au sacrificat zilnic in luna iunie 2014, a anuntat vineri Statistica. Din punct de vedere al consumului, carnea de porc este cea mai cautata, acoperind aproape jumatate din consumul de carne, fiind urmata de cea de pasare si vita, categorie care reprezinta doar 10% din total. In iunie 2014, fata de luna precedenta, numarul animalelor sacrificate a crescut la pasari, iar la vita, porci si oi a scazut; greutatea in carcasa a acestora a scazut la toate speciile.

Iunie 2014 comparativ cu mai 2014

In cazul vitelor sacrificate, atat numarul cat si greutatea lor in carcasa au scazut cu 10,5%, respectiv cu 7,0%, mai spun statisticienii. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 2,9%. In luna iunie 2014, ponderea vitelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 17,6% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porci sacrificati si greutatea acestora in carcasa au scazut cu 14,1%, respectiv cu 13,3%.In luna iunie 2014, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au o pondere de 88,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 6,3%, respectiv cu 6,5%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate a scazut de peste 1,9 ori, iar greutatea in carcasa a acestora de 1,6 ori. Taierile in unitatile industriale specializate au o pondere de 7,0% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine. In acest tip de unitati numarul de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 45,0%, respectiv cu 48,9 %.

Numarul total al pasarilor sacrificate a crescut cu1,4%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 3,0%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut la numarul de pasari sacrificate cu 1,4%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 5,2%.

Iunie 2014 comparativ cu iunie 2013

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 25,9%, respectiv cu 37,2%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 9,1%, respectiv cu 15,6%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 5,4%, respectiv cu 5,8% Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut atat numeric, cat si la greutatea in carcasa cu 6,8%, respectiv cu 8,1%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 11,9%,respectiv cu 22,4%. Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,2 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 12,4%, respectiv cu 11,0%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 12,4%, respectiv cu 9,3%.