Volumul lucrarilor de constructii s-a redus la sase luni cu 10,2%, ca serie bruta, pe fondul scaderilor la lucrarile de reparatii capitale, cu 18,4%, si la cele de intretinere si reparatii curente, cu 12%, iar ca serie ajustata dupa numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a coborat cu 9,4%, scrie Mediafax. Totodata, lucrarile de constructii noi au consemnat o scadere cu 7,7%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste constructiile ingineresti, volumul lucrarilor s-a diminuat cu 25,4%, iar la cladirile rezidentiale si cele nerezidentiale, volumul a crescut cu 49,6%, respectiv cu 5,5%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 9,4%, pe fondul reducerii volumului lucrarilor de reparatii capitale, cu 18,9%, al lucrarilor de intretinere si reparatii curente, cu 11%, si al celor de constructii noi, cu 8%. Constructiile ingineresti au consemnat o scadere cu 26,7%, in timp ce lucrarile la cladirile rezidentiale si nerezidentiale au crescut cu 41,2%, respectiv cu 6,6%.

In iunie, constructiile au avasat fata de mai cu 11,5%, ca serie bruta, cu cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente (19,5%), lucrarile de reparatii capitale (11,7%) si lucrarile de constructii noi (8,3%).

Lucrarile la cladirile rezidentiale au scazut cu 4%, iar la cele nerezidentiale cu 1,1%, insa constructiile ingineresti au crescut cu 23,5%.

Ca serie ajustata, volumul lucrarilor a fost mai mic cu 2,6% decat in luna precedenta.

Fata de iunie 2013, constructiile au inregistrat o scadere cu 13% ca serie bruta, sectoarele afectate fiind cele ale constructiilor noi (-13,8%), ale lucrarilor de reparatii capitale (-13,3%) si ale celor de intretinere si reparatii curente (-10,9%).