ASF si-a ales noul sef de comunicare: Silviu Udroiu. Acesta a lucrat ca ofiter de presa la Biroul de presa al Guvernului Romaniei, dupa care a fost vreme de 15 ani consultant in relatii publice si comunicare la DC Communication. Incepand din 2011, a coordonat activitatea de comunicare interna, externa si de CSR a Credit Europe Bank Romania. Este licentiat in Jurnalistica al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. Este fiul diplomatului si publicistului Neagu Udroiu

Misu Negritoiu, presedintele ASFFoto: Hotnews

Autoritatea de Supraveghere Financiara a incheiat procesul de recrutare, care a debutat la inceputul lunii iulie pentru patru pozitii cheie din noua structura a organizatiei: Director la Directia juridica, Director la Directia Autorizare - Avizare (Sectorul Asigurari - Reasigurari), Director la Directia Autorizare - Supraveghere Entitati Reglementate (Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare) si Sef serviciu la Serviciul Comunicare

"In cadrul concursului, deschis atat candidatilor din interiorul organizatiei, cat si celor din afara acesteia, s-a inregistrat un numar de 132 de aplicatii (cu peste 25 de candidaturi depuse pentru fiecare post), mai mult de o treime dintre acestea trecand de etapa analizei dosarelor.

Selectia ulterioara a presupus o abordare in premiera pentru ASF prin metodologia folosita:

- utilizarea mai multor tipologii de interviuri: preliminar, comportamental si socio-profesional, cu scopul de a analiza candidatii pe paliere multiple - din punct de vedere tehnic, comportamental, al reactiilor la mediul profesional si al compatibilitatii cu profilul institutional si al postului etc.;

- derularea unor testari psihometrice (Talent Q si Predictive Index - PI) menite sa evalueze cunostintele, aptitudinile si abilitatile cognitive ale candidatilor, dar si trasaturile de personalitate, valorile si motivatia in munca.

Intregul proces a aplicat principiile noii politici de recrutare si promovare a ASF, in vigoare de la 1 iulie a.c., si se inscrie in demersul de redesenare a arhitecturii institutionale a ASF, care urmareste transformarea organizatiei intr-o structura flexibila, eficienta, cu un rol proactiv in dezvoltarea pietei financiare non-bancare din Romania", se arata in comunicatul transmis marti de ASF.

"Am fost placut surprins de interesul ridicat aratat de candidati, precum si de calitatea dialogului pe care l-am avut cu acestia pe durata derularii evaluarilor. Faptul ca nu a fost depusa nicio contestatie dupa interviurile finale imi intareste convingerea ca a fost un demers bine structurat, ale carui cerinte si exigente au fost bine intelese. Rezultatul este cel scontat - echipa ASF se imbogateste cu profesionisti cu o vasta experienta, carora doresc sa le urez bun venit", a declarat Misu Negritoiu, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara.

ASF traverseaza o perioada de transformare profunda a organizatiei, pe parcursul careia beneficiaza de sprijinul unor consultanti de prestigiu, precum PricewaterhouseCoopers, Banca Mondiala si Hay Group. In baza unui recent memorandum semnat cu Banca Mondiala si in urma unor etape de evaluare si analiza, o echipa de experti a acestei institutii va oferi recomandari pentru intarirea capacitatii de supraveghere financiara a ASF ca autoritate integrata.

Cine a mai trecut testele ASF:

Radu Petrescu - DIRECTOR LA DIRECTIA JURIDICA

Cu o activitate profesionala de peste 18 ani, Petrescu are o experienta bogata in domeniul asigurarilor, conducand succesiv departamentele juridice ale unor companii precum: Grupul Roman de Asigurari, Generali Romania Asigurare-Reasigurare sau Alliantz Tiriac Asigurari. Activitatea sa profesionala include, de asemenea, si experiente relevante de transformare organizationala, cum ar fi implicarea in procesul de integrare dintre Generali Asigurari si Asigurare Reasigurare Ardaf - din perspectiva activitatii juridice. Domnul Radu Petrescu a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Titu Maiorescu, precum si programul de Master in Dreptul Afacerilor la aceeasi Universitate, iar in prezent urmeaza un program de doctorat.

Lorincz Ina Magdalena - DIRECTOR LA DIRECTIA AUTORIZARE-AVIZARE, SECTORUL ASIGURARI ¬ REASIGURARI

Lorincz Magdalena are peste 20 de ani de experienta in domeniul asigurarilor, dar si doi ani petrecuti in postura de antreprenor. In Romania a activat in cadrul unor companii precum: Generali, AIG sau Grawe, atat in segmentul de asigurari de viata, cat si non-viata, contribuind din pozitii de management atat la infiintarea si dezvoltarea operatiunilor de piata, cat si la structurarea activitatilor de dezvoltare si vanzare a produselor de asigurari. Are o experienta de 3 ani in centre regionale (New York, Londra) unde a avut responsabilitati de coordonare la nivel international. A absolvit Facutatea de Finante, Contabilitate, Banci din cadrul Academiei de Studii Economice.

Boboc Florentina - DIRECTOR LA DIRECTIA AUTORIZARE - SUPRAVEGHERE ENTITATI REGLEMENTATE, SECTORUL INSTRUMENTELOR SI INVESTITIILOR FINANCIARE

Florentina Boboc are o indelungata experienta in piata de capital, coordonand, din pozitiile detinute in cei 16 ani de cariera, activitatea de autorizare, atestare si inregistrare a entitatilor reglementate atat in cadrul CNVM, cat si, in ultimul an in cadrul ASF, din pozitia de director adjunct al Directiei Autorizare Supraveghere Entitati Reglementate. A fost implicata, in calitate de consultant asociat grupurilor de lucru de pe langa institutii europene, in procesul de transpunere in cadrul legislatiei nationale a directivelor europene referitoare la pietele financiare. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea Finante Asigurari Banci si Burse de Valori.