Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea de catre OTP Bank Romania S.A. a controlului asupra bancii Millenium S.A. , au anuntat miercuri reprezentantii Consiliului. OTP Bank Romania S.A. face parte din grupul OTP, ce furnizeaza servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia. Banca Millenium este o institutie financiara cu activitati concentrate pe segmentul de retail si face parte din grupul Millenium. Atat OTP cat si Millenium sunt active pe piata serviciilor financiar-bancare din Romania.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.

In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata si va emite o decizie in termenele stabilite de lege.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta de pe piata.