Reprezentanti ai FBI au declarat miercuri ca lucreaza alaturi de Serviciul Secret pentru a determina modul in care au avut loc atacurile cibernetice la adresa mai multor institutii financiare americane, printre care si cea mai mare banca din State, JP Morgan Chase. Potrivit Bloomberg.com, FBI-ul investigheaza posibila implicare a unor hackeri rusi au atacat sistemul financiar american foaret posibil ca reactie la sanctiunile pe care SUA le-a luat impotriva Rusiei.

Atacul ar fi dus la pierderea de date sensibile din partea bancilor, insa acestea nu confirma oficial. Bloomberg a citat experti in securitate care spuneau ca atacul a fost, prin intensitate, "dincolo de puterile unui hacker obisnuit"

The New York Times, citand persoane familiare cu problema, au declarat ca atat JPMorgan Chase cat si alte cel putin patru banci au fost afectate prin deturnarea unor sume importante de bani, dar si prin obtinerea de informatii privind conturile clientilor.

Purtatorul de cuvant al JPMorgan, Trish Wexler, a declarat doar ca marile companii se confrunta zilnic cu tentative de atacuri cibernetice. "Avem mai multe ziduri de aparare in sistemul informatic pentru a contracara orice amenintare si monitorizam in mod constant nivelurile de frauda", a declarat Wexler, care nu a confirmat atacul pus e seama hackerilor rusi.