Profitul Piraeus Bank Romania a accelerat il trimestrul al doilea de la 4,6 milioane de euro, in primul trimestru din 2014, la peste 6,4 milioane euro in primul semestru al acestui an, au trasmis luni oficialii bancii. Tototdata acestia au mai subliniat ca aceasta triectorie este in linie cu strategia bancii mama, precum si cu planul de restructurare al Grupului Piraeus pana in 2018, aprobat de Comisia Europeana, plan care prevede cresteri ale activitatii Piraeus Bank in Romania.

Catalin Parvu, CEO Piraeus BankFoto: Hotnews

Rezultatul a fost sustinut de scaderea portofoliului de credite neperformante si reducerea costurilor de provizionare, de evolutiile pozitive inregistrate pe zona creditarii corporate si SME, precum si de avansul realizat in activitatea de atragere de surse.

Banca a continuat procesul de redimensionare a retelei sale de unitati si a derulat o serie de proiecte de eficientizare a proceselor interne pentru a-si consolida prezenta pe piata din Romania.

Piraeus Bank Romania isi va continua cresterea pe piata bancara romaneasca, operatiunile de aici reprezentand un punct forte si un centru de profit pentru Grupul mama. “

La 30 iunie 2014, activele companiei se situau la aproximativ 2,05 miliarde euro, un avans de 15% fata de 30 iunie 2013.

Volumul creditelor acordate in primul semestru al lui 2014 a crescut cu 11% fata de rezultatul obtinut in S1 2013 si a ajuns la aproximativ 1,5 miliarde euro, in timp ce costurile de provizionare au scazut cu 2% in acelasi interval.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 30 iunie 2014 depasea 1,1 miliarde de euro, cu 17% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.

“Piraeus Bank este prezenta pe piata din Romania de 14 ani, timp in care compania a cunoscut o dezvoltare continua si a devenit una dintre cele mai mari si mai importante operatiuni externe pentru banca mama. Evolutia Piraeus Bank Romania este o reusita care confirma decizia noastra de a ramane in Romania pe termen lung si care sa ne face sa ne dorim extinderea pe piata locala de banking.