Cresterea competitivitatii Romaniei cu 17 pozitii in lume este doar in capul lui Voinea, spune parlamentarul Andreea Paul Vass (PDL) intr-un comunicat remis redactiei.. Ponta si Voinea merg pe principiul: dupa noi, potopul. Mediul de afaceri si romanii nu au vazut nicio imbunatatire a competitivitatii, ci doar cresteri de taxe intr-o maniera abuziva si impredictibila. Anual, World Economic Forum realizeaza un raport privind topul global al competitivitatii. In ultimul raport, conform datelor, Romania a urcat 17 pozitii. La o privire mai atenta, insa, la capitolul parteneri din Romania apare, surprinzator, firma Voinea Business Development (VBD) Alliance Consulting SRL, respectiv compania la care Liviu Voinea a fost actionar din 2004 pana in 2012, momentul in care a devenit secretar de stat la Ministerul de Finante, mai precizeaza Paul Vass.

Cu alte cuvinte, (VBD) Alliance Consulting SRL este compania care a raportat datele false catre World Economic Forum, date in virtutea carora Romania a urcat cu 17 locuri in topul global al competitivitatii. Raportarea a fost facuta de Irina Ion in calitate de coordonator de tara prin intermediul VBD Alliance Consulting SRL. "Domnul Voinea are o legatura mai apropiata cu raportorul Romaniei, doamna Irina Ion, acestia fiind co-autori la cartea 'The Social Consequences of the Global Economic Crisis in South East Europe', capitolul intitulat 'Romania: The need for a New Development Model', de la pagina 143", arata parlamentarul PDL.

Din 2012 pana in prezent, VBD Alliance Consulting a fost condusa tot de el, prin sotia lui. Dovada clara sta in declaratia de avere. Ca atare, sub presiunea PSD, nu doar INS mascheaza cifrele oficiale, care ascund intrarea Romaniei in recesiune tehnica, ci si rapoartele globale care sunt infestate de minciunile pesediste. Aceasta este doar una din ofrandele aduse PSD-ului pentru numirea lui Voinea la Ministerul Bugetului si ulterior in Consiliul de Administratie BNR.

Compania domnului Voinea a inregistrat pierderi conform declaratiei fiscale pentru anul 2013 de aproape 90 mii lei, ceva mai 'mici' decat pierderile generate de incompetenta sa in bugetul public. Cert este ca nu plateste taxe la bugetul de stat pentru falsificarea datelor raportate pentru Romania, dar are datorii de aproape 190 mii lei, conform datelor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice. De aici vine, probabil, cresterea competitivitatii economice a Romaniei cu 17 procente in clasamentul global.

"Liviu Voinea a cocosat economia Romaniei prin bugetul sau taxator, anti-investitii, anti-crestere, pana a adus-o in recesiune tehnica, dupa ce a inregistrat doua trimestre consecutive de contractie. Raspundere zero. Pardon, catapultat membru in Consiliul de Administratie la Banca Nationala. Saltul de 17 pozitii este practic imposibil. Voinea este ministrul evaziunii record, al accizei la carburant, al taxei pe stalp si a fiscalitatii complicate. Deciziile lui au dus la declinul puternic al investitiilor publice si al sumelor europene intrate in bugetul tarii in acest an, ambele cu peste 10%. In conditiile in care nu se mai investeste, de unde provine aceasta crestere a competitivitatii, daca nu din raportari false?", se mai arata in scrisoare.

Contactat de ZF, Liviu Voinea (in prezent viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei) a declarat ca nu este niciun trafic de date false, "sotia mea este actionar la aceasta companie si nu este nicio incompatibilitate si niciun conflict de interese".