​​Incepand de luni dupa amiaza si pana marti la ora 9,30, spatiul virtual privat a fost accesat de 1912 bucureni, au transmis HotNews.ro oficiali din cadrul Biroului de presa al Ministerului Finantelor Publice. "Consideram ca este un numar satisfacator, avand in vedere faptul ca initiativa a fost lansata abia luni spre seara si ne asteptam ca fluxul celor care se vor inregistra in sistem sa creasca", au mai spus oficialii citati. Reamintim capersoanele fizice din Bucuresti si Ilfov pot, incepand de luni, 15 septembrie, sa consulte gratuit pe internet, prin site-ul ANAF, situatia fiscala: soldul obligatiilor neachitate, decizia de impunere, nota obligatiilor de plata si informatii despre CAS-ul declarat de angajator. Avem in vedere ca in 2015 sa extindem in toata tara acest program numit 'spatiul privat virtual", inclusiv catre persoanele juridice, care se vor putea loga cu username si parola, a spus luni ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

"Pentru inceput avem un proiect pilot care se va adresa persoanelor fizice din Bucuresti si Ilfov. Acestea isi vor putea consulta situatia fiscala 24 de ore din 24 pe site-ul ANAF. Avem vedere ca in 2015 sa extindem acest program in toata tara si dupa ce va fi extins va fi adaugat pe acest spatiu virtual privat si alte informatii, precum: decizii de impunere privind platile anticipate, decizii de calcul accesorii, se vor putea depune declaratii online la ANAF si vor fi informatii despre somatii si titluri executorii. Tot in 2015 avem in vedere sa extindem acest program si catre persoanele juridice care se vor putea loga prin username si parola", a declarat luni Ioana Petrescu, ministrul Finantelor Publice.

Aceasta a spus ca aceasta facilitate a fost facuta "cu un buget de 0 RON de catre o echipa mixta din ANAF si Ministerul de Finante".