Guvernul a aprobat a treia rectificare bugetara din acest an. Vezi ce alte acte normative au mai fost adoptate in sedinta de miercuri

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 3 decembrie 2014, 21:04 Economie | Finanţe & Bănci


Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri o derogare de la Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, astfel incat sa poata face a treia rectificare bugetara din acest an. De asemenea, a fost aprobata si un proiect de Ordonanta de Urgenta privind implementarea legislatiei comunitare in domeniul ajutorului de stat, informeaza Guvernul.

Ce alte acte normative a anuntat Guvernul ca a aprobat

 • PROIECT DE LEGE pentru modificarea si completarea Legii nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate. Proiectul de Lege aprobat de Guvern vizeaza eliminarea unor vulnerabilitati in sistemul de asigurare a protectiei informatiilor clasificate.
 • ORDONANTA DE URGENTA pentru aprobarea unor masuri derogatorii de la dispozitiile Legii privind finantele publice nr.500/2002 si ale Legii responsabilitatii fiscal-bugetare nr.69/2010. Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern instituie, pentru anul 2014, o norma derogatorie de la Legea nr. 500/2002, in sensul ca legile bugetare anuale se pot modifica prin legi de rectificare dupa data de 30 noiembrie, si o norma derogatorie de la Legea nr. 69/2010, in sensul acordarii posibilitatii aprobarii a mai mult de doua rectificari bugetare.
 • ORDONANTA DE URGENTA cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014 si unele masuri bugetare. Guvernul a adoptat aceasta Ordonanta
 • ORDONANTA DE URGENTA privind rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014. Guvernul a adoptat aceasta Ordonanta
 • ORDONANTA DE URGENTA privind procedurile nationale in domeniul ajutorului de stat si pentru modificarea si completarea Legii concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare. Adoptarea acestei Ordonante va asigura o mai buna implementare a legislatiei comunitare in domeniul ajutorului de stat, cu un impact semnificativ atat in privinta modului in care sunt folosite resursele bugetare nationale, dar si cele provenind din fondurile europene. Totodata Ordonanta creeaza cadrul legislativ care garanteaza indeplinirea conditionalitatilor ex-ante impuse de CE pentru accesarea fondurilor europene in perioada 2014-2020. De asemenea, Ordonanta de Urgenta prevede unele masuri pentru eficientizarea activitatii Consiliului Concurentei, pentru asigurarea concordantei intre prevederile din Legea concurentei si cele din legislatia specifica inaltilor functionari publici.
 • ORDONANTA DE URGENTA a Guvernului pentru modificarea art. VII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 107/2013 pentru stabilirea unor masuri bugetare. Guvernul a adoptat aceasta Ordonanta
 • ORDONANTA DE URGENTA privind modificarea unor acte normative si pentru aprobarea platii cotizatiei anuale a Romaniei ca membru in Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisa (Open Government Partnership). Prin Ordonanta adoptata de Guvern se reglementeaza ca, incepand cu data intrarii sale in vigoare, dispozitiile art. 20 din Legea nr. 202/1998 sa prevada ca toti emitentii suporta cheltuielile determinate de publicarea actelor in Monitorul Oficial al Romaniei, pe baza tarifelor aprobate anual prin hotarare a Guvernului, la propunerea Secretariatului General al Guvernului. De asemenea, se stabileste ca pentru actele Guvernului si deciziile prim-ministrului, cheltuielile de publicare se suporta din bugetul Secretariatului General al Guvernului, iar pentru actele Parlamentului din bugetul Camerei Deputatilor, cu exceptia rapoartelor prezentate Parlamentului, ale caror cheltuieli de publicare se suporta de catre autoritatile publice respective.
 • HOTARARE privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenite veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi, precum si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat. Prin Hotararea adoptata de Guvern se majoreaza acest ajutor de la 265 la 300 de lei. De acest ajutor beneficiaza un numar total de 22.074 persoane.
 • HOTARARE privind trecerea unor drumuri forestiere si a terenurilor aferente acestora din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva in domeniul public al Comunei Budureasa, judetul Bihor. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
 • HOTARARE privind aprobarea stemelor comunelor Garbova, Salciua si Sona, judetul Alba. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
 • HOTARARE privind aprobarea stemelor comunelor Bertestii de Jos, Surdila-Gaiseanca, Surdila-Greci si Visani, judetul Braila. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
 • HOTARARE privind scoaterea unei parti dintr-un imobil din inventarul centralizat al bunurilor care alcatuiesc domeniul public al statului si aflat in administrarea Serviciului de Protectie si Paza, ca urmare a restituirii acestuia catre persoanele indreptatite si pentru actualizarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflate in administrarea Serviciului de Protectie si Paza. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
 • Hotarare privind schimbarea titulaturii Muzeului de istorie Galati in Muzeul de Istorie ¬Paul Paltanea¬ Galati. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
 • HOTARARE privind suplimentarea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
 • HOTARARE privind prorogarea termenelor prevazute la art. 3 alin. (1) si art. 5 din Hotararea Guvernului nr. 1476/2009 privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea aplicarii Regulamentului (CE) nr. 1.371/2007 al Parlamentului European si al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind drepturile si obligatiile calatorilor din transportul feroviar, cu modificarile si completarile ulterioare. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
 • MEMORANDUM cu tema: Masuri privind asigurarea functionalitatii birourilor de reprezentare externa ale Ministerului Economiei. Prin Memorandumul aprobat de Guvern se propune achizitionarea unor autoturisme noi pentru birourile de reprezentare externa ale ME, in care autoturismele din dotare sunt uzate fizic si moral, iar costurile de reparatii depasesc valoarea unor autoturisme noi.
 • PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la Proiectul de lege pentru modificarea si  completarea Anexei 1 la Legea  nr. 2/1968 privind organizarea administrativa a teritoriului Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, provenit dintr-o propunere legislativa initiata de doamna deputat Ana Birchall - Grupul parlamentar al  PSD (Plx. 101/2013, L 225/2013). Aviz favorabil.
 • PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativa intitulata ''Legea pentru completarea Legii nr.567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea'' , initiata de doamna deputat Rovana Plumb, domnul senator Liviu-Marian Pop si domnii deputati Florin Iordache si Bogdan-Liviu Ciuca-Grupurile parlamentare ale
 •  PSD (Bp. 520/2014). Aviz favorabil.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8357 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  AIA CU PSD... (Miercuri, 3 decembrie 2014, 21:33)

  schroedinger [utilizator]

  Ce inseamna?
  • +2 (4 voturi)    
   si cineva (Miercuri, 3 decembrie 2014, 23:56)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   E in Palm Beach la distractie in timp ce partidul sau protejeaza penali:

   http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-18733740-plenul-camerei-deputatilor-incuviintat-cererea-arestare-preventiva-lui-marko-attila.htm
  • +2 (2 voturi)    
   Legeaaaa ! (Joi, 4 decembrie 2014, 11:36)

   CetateanRoman2 [anonim] i-a raspuns lui schroedinger

   Nimic mai important pentru Romania decat sa intre in legalitate
   A intrat porcu-n cotet si nu iese fara bat! (proverb romanesc apicabil lui Ponta)
   De ce nimeni din Romania si din afara, incluzandu-I pe liberali si Klaus Iohannis
   (cum e cu “respectarea legii”? ) nu sesizeaza faptul ca impostorul Victor Ponta sta ilegal in postul de prim-ministru si aceasta din momentul in care PNL si-a retras sprijinul politic pentru el, prin iesirea de la guvernare, ca si semnificatiile politice majore ale rezultatului acestor alegeri. In realitate cine controleaza Romania azi ? Si tot formeaza guverne in vazul tuturor medicrilor, incluzandu-I pe cei de la CCR.

   Ponta trebuie sa demisioneze imediat ! Nu de la sefia numitei Cloaca PSD, ci de la Guvernul Romaniei. Este o cerinta a legii si nu optiunea impostorului, sau obicei politic golanesc!
   I. Nelegalitatea detinerii postului de prim-ministru de catre Victor Ponta.
   Legea (prevederi art 2 din Constitutie) ca si cutuma valabila in toate tarile civilizate spun ca un prim-ministru, cu al lui guvern, isi depune mandatul (demisia) atunci cand sprijinul politic semnificativ, pe baza caruia a fost numit, este retras fie si partial.

   Dispozitiile art 2 din Costitutie stipuleaza ca Poporul suveran isi deleaga aceasta suveranitate, prin alegeri, catre organele statului, in cazul nostru guvernul.

   Adica, in urma alegerilor din 2012, Poporul suveran a acordat majoritatii rezultate din acele alegeri, in speta USL, mandatul pentru administrarea treburilor tarii prin guvernul cu al lui prim-ministru, desemnati si numiti de acea majoritate conforma configuratiei politice rezultata din acele alegeri.

   Rezulta evident ca la schimbarea configuratiei acelei majoritati, mandatul (si legitimitatea lui) dat primului ministru inceteaza, caci se schimba conditiile in care acel mandat a fost dat.
   La iesirea PNL din guvern, Ponta era obligat sa-si depuna mandatul in Parlament.
   Acesta, Parlamentul, putea sau sa dispuna (prin demisia in bloc) alegeri antic
 • +8 (8 voturi)    
  Si care-i meritul? (Miercuri, 3 decembrie 2014, 22:24)

  vali47 [utilizator]

  Guvernul a facut si tot el a aprobat!Nu-i nici-o scofala.Este modul lui Ponta sa se laude ca munceste.Rrectificari bugetare multe inseamna prostie si in cazul de fata si incalcarea legii.Daca vroia sa respecte legea Guvernul facea o propunere legislativa si aproba Parlamentul si atunci putea spune ca SA APROBAȚ.
  • +3 (3 voturi)    
   minunea de dupa 16 noiembrie 2014 (Joi, 4 decembrie 2014, 5:17)

   Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui vali47

   a tinut numai 3 zile .. iar a luat-o razna ponta viorel victor....!! parlamentarii psd iar protejeaza penalii ..fratilor nu-i chiar atat de frig afara.. ..cred ca astia stiu numai de frica..
 • +6 (6 voturi)    
  detalii ?! (Joi, 4 decembrie 2014, 0:51)

  kubbity [utilizator]

  HOTARARE privind suplimentarea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 decembrie 2014, 3:25)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  Cat "ne mai descurcam"bey pitzifelnic Viorel? ? (Joi, 4 decembrie 2014, 3:50)

  Plagarus [utilizator]

  Guvernul va avea o problema sa acopere 17 miliarde de lei in bugetul pentru 2015
  La noi se trancane despre buget desi codul fiscal e cel cu impact major...si ala se modifica intr-o zi x din luna y
  Guvernul intenționează să mărească salariul minim anul viitor de la 900 de lei cât este în prezent la 975 lei de la 1 ianuarie și la 1050 lei începând cu 1 iulie. Deoarece prin această măsură câteva sute de milioane de lei ajung la buget prin intermediul impozitului pe venit și al diverselor cotizații sociale, această idee vine ca o compensare pentru reducerea CAS și demonstrează încă o dată că în guvernul român nu poți să ai încredere nici când reduce taxele.
  Legea salariului minim îi obligă pe antreprenori să plătească o anumită sumă, indiferent de productivitatea angajatului, indiferent de veniturile pe care firma le obține de pe urma muncii salariatului. (logec.ro)
 • +3 (3 voturi)    
  cum sa nu ametesti (Joi, 4 decembrie 2014, 5:08)

  Craciunitza [anonim]

  printre atatea hg-uri ??

  nu am vazut hotararea de guvern privind omw petrom ?? cineva pregateste un cadou acestei companii inregistrate in austria, dar, dumnezeu stie , ce ramificatii are / va avea in rusia ?? daca nastase adrian a pus parlamentul sa supravizeze hotia secolului la romani .- contractul cu omw din 2004 - . ponta w da cu capul in gard .. desteptarea ..romani !
 • +1 (1 vot)    
  Bolmojeala ,bolmojeala ,asta nu-i guvernare (Joi, 4 decembrie 2014, 8:40)

  andreesanu [utilizator]

  Ordonante la ordonante ,petice la petice se chiama guvernarea de mintuiala ,in bataie de joc a celui mai :incompetent;iresponsabil;inconstient;impotent guvern din toate timpurile.
  Bolmojeala continua !!!
 • +2 (2 voturi)    
  Ponta (Joi, 4 decembrie 2014, 9:23)

  RaduPop1 [anonim]

  Pana cand te mai rabda pamantul mai TONTA ?Fratilor ,luati in mana voastra tara asta care este condusa de derbedei ! Cum sa zici ca ai asigurat plata restantelor salariale luand banii de la investitii ?Asa se va proceda in fiecare an? Unde esti havardisto de Cornu ? Ru-si-ne ! Sa va dea Dumnezeu rasplata dupa fapta !
 • +1 (1 vot)    
  Aceasta rusine de guvern (Joi, 4 decembrie 2014, 11:15)

  rutger [utilizator]

  trebuie evacuati pana la Revelion, saltati de mascati si pusi sa scrie teze si extemporale la DNA ! Cea mai buna data pentru a scapa de acesti nenorociti este perioada 16-22 decembrie ! ca-n Dumas: "Dupa 25 de ani" !!
 • 0 (0 voturi)    
  nu mai putin de 6 OUG intr-o sedinta (Joi, 4 decembrie 2014, 12:19)

  Gobelin [utilizator]

  pai nu piticul Tonta se otzata la Boc ca prea abuzeaza de oug-uri si ocoleste parlamentul?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by