Zilele de miercuri, 24 si 31 decembrie, din ultimele doua saptamani ale acestui an au fost declarate drept zile libere de catre Guvern, inaintea Sarbatorilor de Craciun si, respectiv, Anul Nou, si vor fi recuperate in functie de decizia institutiilor publice, anunta Mediafax.

"Prin hotararea adoptata de Guvern, se stabilesc ca zile libere zilele de 24 si 31 decembrie 2014, pentru salariatii din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea in program normal in zilele de 13 si 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru, pana la data de 31 ianuarie 2015", se arata intr-un comunicat transmis de Guvern.

Conform procedurii, ziua este declarata libera pentru personalul bugetar, cu exceptia celor din institutiile publice a caror activitate trebuie asigurata.

Potrivit Codului Muncii, sarbatorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucratoare, altele decat cele din weekend, majoritatea asimilate sarbatorilor religioase.

Pentru sfarsitul acestui an, zilele libere legale sunt 25 si 26 decembrie, reprezentand prima si a doua zi de Craciun, iar zilele libere de la inceputul anului viitor sunt 1 si 2 ianuarie, de Anul Nou.