Angajatii Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), din subordinea Ministerului Agriculturii, vor primi o majorare salariala consistenta incepand cu anul 2015, potrivit unei ordonante de urgenta publicate joi in Monitorul Oficial.

Conform actului normativ adoptat in 3 decembrie, salariile din APIA vor fi aduse la nivelul a 85% din salariile angajatilor Ministerului Fondurilor Europene.

Prin noua ordonanta de urgenta angajatii APIA vor beneficia, in medie, de o majorare salariala de 60% fata de lefurile pe care le au in prezent, a declarat, pentru HotNews, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, banii in plus provin din economiile facute de minister de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), o alta institutie din subordinea Ministerului Agriculturii. AFIR gestioneaza Programul National pentru Dezvoltare Rurala si poate asigura un plus salarial angajatilor sai din axa de asistenta tehnica a PNDR. Astfel, ministerul umple cheltuieli bugetare pentru salarii din fonduri europene la AFIR, avand astfel spatiu sa creasca lefurile la APIA.