Audierea ministrului propus pentru Finante, Darius Valcov, a avut momente pline de haz pentru cei prezenti in sala. Pe de o parte fostul ministru de finante Gheorghe Ialomitianu il intrerupea pe Valcov in aproape fiecare minut, iar pe de alta parte membrii PSD aduceau laude politicilor fiscale de stanga, punand intrebari de forma, uneori iesite din orice curs de anul intai al ASE. Gheorghe Stefan, care a condus audierile, i-a spus lui Ialomitianu ca daca mai intrerupe candidatul, poate infiinta functia de chestor doar pentru a-l scoate din sala pe fostul ministru de Finante. In replica, Ialomitianu i-a raspuns: Sa va dea pe dumneavoastra afara! In vacarmul din sala, atat Valcov cat si secretarul de stat Dan Manolescu (prezent si el la audieri), au capatat un tremur nervos al picioarelor.

Asculta mai jos dialogul Gheorghe Stefan- Gheorghe Ialomitianu:

Descarca fisierul audio in format MP3

O alta interventia la limita inferioara a gramaticii a avut-o deputatul Popeanga: "D-le ministru, doua intrebari punctuale CARE AS VREA SA MA LAMURESC EU. (subl. mea-DP). Am apreciat ca vreti sa faceti politica bugetar...aaaa...fiscal-bugetara si nu bugetar-fiscala. Eu v-as sfatui, CA CUNOSCAND domeniul, SA FACETI PE AMANDOUA in aceeasi masura"

Asculta mai jos un fragment din interventia deputatului Popeanga:

Descarca fisierul audio in format MP3

Aici este marea problema "pe care multi vorbesc si putini o inteleg", a mai precizat Popeanga, adaugand dupa cateva secunde ca marii contribuabili "ii flituia" pe cei de la Fisc.

A urmat deputatul Petre Petrescu, care a inceput prin a-l lauda pe Valcov pentru timpul relativ scurt in care acesta a confirmat ca ministru. "D-le ministru in primul rand as vrea sa va felicit domnule ministru pentru ca intr-un timp relativ scurt de cand ati fost numit ca SI ministru, ati reusit sa confirmati", a spus Petrescu. "Personal apreciez programul pe care ni l-ati expus si cred ca predictibilitatea si masurile novatoare, echipa tanara pe care dumneavoastra...cu care dvs ati ales sa lucrati sper sa aduca in economia romaneasca un spirit nou, asa cum spuneam predictibil, binevoitor fata de mediul de afaceri", a mai spus deputatul.

Ca sa contenesc...ca sa nu mai vorbest atat de mult despre lucrurile acestea bune, dati-mi voie SA VA LANSEZ DOUA SUBIECTE CARE DACA PUTETI SA-MI RASPUNDETI astazi... daca nu zilele urmatoare... ",a mai punctat cu ferimitate Popescu.

Descarca fisierul audio in format MP3

Tot Petrescu a fost acela care a rostit un indemn memorabil adresat secretarului de stat Dan Manolescu: :Domnule secretar de stat am rugamintea sa-l lasam pe dl. ministru sa inteleaga sensul intrebarii, pentru ca nu intram pe tehnica!"

Descarca fisierul audio in format MP3

Sau: "Dom-le, n-am reusit...urmaresc problemele acestea legate de escedente si m-am uitat pe un istoric si mi se pare ca numai pe vremea lui Ceausescu a fost un escedent (o voce din sala:"EXCEDENT!") intr-un an, nu mi-l aduc aminte acum. Eu tot incerc sa le explic oamenilor cum a fost posibil acest escedent dar tot nu-i lamuresc...."

Asculta mai jos fragmentul:

Descarca fisierul audio in format MP3

Sau asculta integral audierile de luni:

Descarca fisierul audio in format MP3