​De la 1 ianuarie 2015, Codul Fiscal se schimba. Pentru persoanele fizice autorizate se introduc noi registre, pentru taxa pe valoarea adaugata se adopta noi restrictii, iar cei care fac achizitii online din alte tari trebuie sa stie ca in domeniul TVA se modifica locul prestarii de servicii. Un cetatean german care cumpara astazi online un antivirus din Romania suporta un TVA "romanesc" de 24%, (chiar daca in Germania este de 19%). Din 2015, costul pentru acest cumparator va fi de 19% TVA, ca in Germania. Despre cum ne afecteaza toate aceste schimbari ale Codului Fiscal, Alexandru Cristea, Tax Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax, a discutat cu cititorii HotNews.ro.

Alexandru CristeaFoto: Tuca Zbarcea & Asociatii Tax
  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Nu adresati mai mult de doua intrebari
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana

Alexandru Cristea are o experienta de peste 12 ani in materie de consultanta fiscala, desfasurandu-si activitatea in cadrul Deloitte si PricewaterhouseCoopers (PwC) unde a fost in ultimii ani unul dintre coordonatorii departamentului de impozite indirecte.

Este specialist in planificarea fiscala si in implementarea de structuri fiscale eficiente la nivel international, acordand totodata asistenta clientilor in materie de contencios fiscal (TVA si accize). A fost consultant local in cadrul programului PHARE pentru implementarea in Romania a unei legislatii armonizate cu cea europeana in ceea ce priveste TVA-ul, fiind implicat deopotriva in procesul de redactare a legislatiei si in organizarea de cursuri pentru expertii din cadrul Ministerului de Finante din Romania. A coordonat proiecte de pre-aderare si post-aderare constand in implementarea unor noi proceduri, adaptarea sistemelor informatice si instruirea personalului unor societati de top din Romania pentru conformarea la cerintele legislatiei europene implementate in Codul Fiscal romanesc. Este consultant fiscal autorizat si are un MBA in finante.