Finantele au publicat luni seara Ordinul care aproba normele metodologice pentru incheierea exercitiului bugetar al anului 2014. Vezi ce ai de facut pentru a inchide corect exercitiul financiar in acest an

de Dan Popa     HotNews.ro
Marţi, 23 decembrie 2014, 14:32 Economie | Finanţe & Bănci

Sumele aferente impozitelor, taxelor, contributiilor si altor obligatii catre bugetul consolidat general, cu scadenta la finele anului 2014, se achita de persoanele juridice si fizice prin virament astfel incat sumele respective sa fie incasate in contul curent general al Trezoreriei Statului pana la data de 31 decembrie 2014, se arata in Ordinul Ministrului Finantelor Publice  nr. 1780/2014, publicat luni sera in Monitorul Oficial.  Documentul, care aproba normele metodologice pentru incheierea exercitiului bugetar al anului 2014, mai arata ca eventualele sume incasate in perioada 30-31 decembrie 2014, se vireaza in conturile corespunzatoare de venituri bugetare in data de 5 ianuarie 2015 si reprezinta venituri ale bugetelor care se cuvin pe anul 2014. In ordinele de plata catre Trezoreria Statului (OPT), la rubrica "Data emiterii" se va inscrie 31.12.2014, se mai precizeaza in document.
 • Unitatile Trezoreriei Statului vor elibera institutiilor publice cu conturi deschise la acestea extrase de cont cu operatiunile efectuate pana la data de 31 decembrie 2014 si vor solicita acestora confirmarea scrisa a concordantei soldurilor conturilor de credite bugetare deschise si repartizate, de cheltuieli bugetare si de disponibilitati cu cele din evidenta proprie, pana la data de 9 ianuarie 2015.
 • In cazul in care nu se respecta acest termen, unitatile Trezoreriei Statului nu vor efectua plati din conturile institutiilor publice respective.
 • Institutiile publice au obligatia ca in primele 5 zile lucratoare ale lunii ianuarie a anului 2015 sa confirme unitatilor Trezoreriei Statului la care au conturile deschise soldurile conturilor de credite bugetare deschise si repartizate, de cheltuieli bugetare si de disponibilitati.
 • Eventualele diferente intre soldurile conturilor din contabilitatea institutiilor publice si cea a unitatilor Trezoreriei Statului vor fi clarificate operativ, fiind interzisa incheierea executiei bugetare, la finele anului 2014, cu diferente.
 • Cererile pentru deschiderea creditelor bugetare din bugetul local aferente lunii ianuarie 2015 pot fi prezentate unitatilor Trezoreriei Statului incepand cu data de 29 decembrie 2014 inclusiv. (Material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta)


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


3751 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  ??? (Marţi, 23 decembrie 2014, 19:57)

  calin22 [utilizator]

  Bai dar astia sunt normali la cap? Ca sa platesti taxele pana in 31 (defapt 29 ca sa le intre lor banii in 31) inseamna sa ai contabilitatea pentru luna Decembrie incheiata, ca sa ai contabilitatea incheiata trebuie ca cineva (contabilul/contabila) sa proceseze actele. Daca voi spuneti in data de 22 seara (deci 23) ca pana prin 29 trebuie incheiata contabilitatea cred ca ati fumat ceva rau de tot. Pai va ganditi si voi ca oamenii sunt in concediu???


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă