"Este o anomalie legislativa. Nu am facut altceva decat sa aplicam cadrul legal, iar lucrurile nu pot fi modificate decat schimband cadrul legal. Acele decizii care au fost deja emise vor fi retrase. E un soft, nu e cineva care a completat o hartie. In baza prevederilor legale -care dateaza din 2011- acel soft a generat somatiie acelea. Softul nu stia ca e vorba de minori", a spus Ponta joi, la prezentarea prioritatilor pe 2015 ale Ministerului Finantelor

"Sunt inca o multime de zone in care e greu sa platesti taxe chiar si atunci cand vrei sa faci acest lucru, fie cand legislatia creeaza aberatii, cum s-a intamplat cu impunerile pentru cei care nu au ridicat alocatiile pentru copii, dar nu e singura. Aceasta anomalie a fost generata de un act normativ aprobat in 2011 de fosta guvernare, motiv pentru care reprezentantii acesteia, aflati in prezent in opozitie, au fost "mai putin critici" la adresa Guvernului", a mai spus premierul.

Directia Finantelor Publice Arges a transmis instiintari prin care aproape 11.000 de copii din judet, inclusiv minori cu dizabilitati, sunt anuntati ca trebuie sa achite contributii la asigurarile de sanatate pentru alocatiile primite de la stat, suma anuntata ca trebuie restituita fiind de 39 lei, din cuantumul de 42 lei al alocatiei, conform televiziunii publice.

Reprezentanta unei organizatii non-guvernamentale din judetul Arges a declarat ca a fost contactata de parinti ai copiilor aflati in aceasta situatie.

"Am primit mai multe sesizari de la mamele din cadrul asociatiei mele care m-au sunat disperate ca nu stiu ce sa faca. Iar eu, stupefiata fiind de ceea ce mi s-a relatat, primul sfat pe care l-am dat a fost ca ele sa nu plateasca nimic. Prin urmare m-am intalnit cu acestea si am vazut plicurile. Intr-adevar, copiii au de plata pe anul 2012 suma de 468 de lei. Mentionez ca ulterior am aflat ca numai copiii care au alocatiile pe card au primit aceste instiintari", a declarat corespondentului Mediafax Madalina Fotache, presedintele Asociatiei Cultural Crestine "Aripi de inger" din judetul Arges.