Luni a fost o zi saraca in anunturi asteptate de pietele financiare. "Investitorii vor astepta ca ALCOA sa dea ca de obicei startul sezonului raportarilor companiilor americane fiind dornici sa afle si cum privesc strategii producatorului de aluminiu evolutia economiei globale in 2015. Cresterea dolarului in fata euro a luat un moment de respiro dupa ce vineri in SUA anuntul privind nivelul salariilor a fost sub asteptari. Luni dimineata perechea s-a mentinut peste 1.1800, tranzactionandu-se in momentul redactarii in jurul a 1.1822. Coroana ceha a atins un minim al ultimilor sase ani fata de euro la 28.520/EUR pe masura ce cresc asteptarile ca Česká Národní Banka sa ia masuri de relaxare a politicii monetare. Zlotul si forintul au pierdut deasemenea teren fata de moneda unica in timp ce leul s-a mentinut in jurul nivelului de 4.4850/EUR. Consideram ca leul va inchide in aceasta zona astazi", se arata intr-un raport al Piraeus Bank, destinat investitorilor.

Piata monetara a ramas calma si luni dimineata, ratele de dobanda si randamentele implicite fiind practic neschimbate.

Ministerul Finantelor intentioneaza sa imprumute luni trei sute miloane lei in obligatiuni de stat cu maturitate de zece ani. Ne asteptem ca guvernul sa plateasca randamente situate in jurul a 3.25%.

Preturile metalelor pretioase au crescut luni dimineata pe seama scaderii dolarului. Aurul se tranzactioneaza aproape de maximul ultimei luni atins la 1,231.00 dolari pe uncie, argintul a urcat la 16.57 dolari pe uncie, pretul platinei este in apropierea celui platit pentru dolar in timp ce paladiul a depasit nivelul de 800.00 dolari pe uncie.