"Am luat nota cu surprindere de faptul ca publicatia pe care o conduceti a decis sa preia si sa popularizeze de pe blogul dlui Cristian Dogaru, articolul cu titlul "Vocile BNR", ulterior redenumit "Avocatii din oficiu ai BNR" in care, alaturi de alte persoane sunt acuzat pentru ca mi-am permis sa public pe o platforma de comentarii o opinie in termeni poate prea duri despre un editorial publicat in Ziarul Financiar, caruia dl. Dogaru s-a simtit dator sa ii ia apararea in fata atacului "diviziei editoriale a BNR", ne transmite Daniel Oanta din partea BNR.

In acel articol mai sunt acuzati si persiflati pe rand Moise Guran, subsemnatul, colegul meu Dan Palangean, dl. Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, si lista continua cu dl.Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR ca urmatorul pe lista. Aceasta companie ma onoreaza. Preluarea acestui articol, avand drept scop probabil expunerea mea oprobiului public intr-un moment de criza a francului elvetian, ma determina ca, in nume personal , sa fac urmatoarele precizari:

Spune dl. Cristian Dogaru: "Se oboseste insa sa lucreze la argumentele din ZF un alt editorialist al BNR camuflat in analist independent pe Vox Publica, Daniel Oanta". In legatura cu aceasta afirmatie, doresc sa fac urmatoarea precizare:

1. Pentru mine nu este obositor sa "lucrez" la argumentele din ZF sau din orice alt ziar. Calitatea mea de editorialist nu este data de BNR, ci de cei peste 17 ani de experienta de presa scrisa , avand la activ nenumarate editoriale ca si mii de alte articole de presa publicate in jurnale de prestigiu national.

2. In calitatea mai sus-mentionata, mi-am castigat dreptul de a semna opinii personale, pe orice tematica doresc, semnandu-ma asa cum doresc.

Care e problema cu Oanta & Co si Guran?- se intreaba avocatul din oficiu al ZF. Si continua

"In primul caz e vorba de salariati ai BNR cu acte in regula. Este de presupus ca au o contributie la redactarea unor puncte de vedere care sunt puse apoi in gura domnului Vasilescu. De ce mai simt nevoia sa iasa si in particular cu alte puncte de vedere care sa le sustina activitatea de la job, de data asta in papucii de analist independent?"

1. Din punctul meu de vedere, calitatea mea de angajat al BNR nu ma descalifica in avea opinii legate de problematica economica, ci dimpotriva. Nu mi se pare nimic in neregula de a apara BNR atunci cand este atacata nejustificat, fara a preciza ca lucrez aici, vezi prima mea precizare.

2. Afirmatia potrivit careia "este de presupus ca au o contributie la redactarea unor puncte de vedere care sunt puse in gura domnului Vasilescu" insulta bunul simt si pe dl.Adrian Vasilescu.

Daniel Oanta