Noi reguli ale Codului Muncii, incepand din 25 ianuarie: Vechimea in munca se reduce cand salariatul inregistreaza absente nemotivate si fara plata

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 22 ianuarie 2015, 17:19 Economie | Finanţe & Bănci

 Vechimea in munca se reduce cand salariatul inregistreaza absente nemotivate si fara plata. "Concediile pentru formare profesionala fara plata nu conduc la reducerea vechimii in munca. Daca un angajator apeleaza la un salariat temporar pus la dispozitie de o societate ce are ca obiect de activitate punerea la dispozitie de personal, salariatul angajat prin contract de munca temporara nu poate sa aiba un salariu mai mic decat salariatul utilizatorului cand acesta ar fi prestat o munca similara", se arata in forma  publicata recent privind noul Cod al Muncii
Ce mai arata legea:

  • La stabilirea concediului anual de odihna, perioada de incapacitate temporara, concediu de maternitate si concediu pentru ingrijirea copilului bolnav va fi considerata perioada de activitate prestata. Practic, nu se permite reducerea concediului de odihna anuala pentru aceste considerente.
  • Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. In cazul in care, din motive justificate, salariatul nu poate efectua integral sau partial concediul de odihna in anul calendaristic in curs, cu acordul persoanei in cauza, concediul se va efectua intr-o perioada de 18 luni incepand de la anul urmator celui in care ar fi trebuit efectuat concediul.
  • Compensarea in bani a concediului de munca neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
  • Prevederile privind durata maxima de desfasurare a concediului de odihna sunt aplicabile si persoanelor incadrate in institutiile publice, abrogandu-se  atat prevederile art. 22 alin. (3) din OG nr. 6/2007 cat si ale art. 23 alin. (4) din OG nr. 10/2008. Material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

7004 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi