Echipele stau aliniate in teren. Arbitrii isi verifica fanioanele, cartonasele, publicul aplauda si asteapta inceperea meciului. Se fluiera inceputul. Primul atinge balonul secretarul de stat de la Finante Dan Manolescu, care centreaza direct in careul advers. ” Solicitarea noastra este sa discutam propunerile care s-au facut pentri sprijinirea celor indatorati in franci si cu delegatia FMI. Abia pe urma sa vedem ce e de facut”, loveste din prima Manolescu. Balonul e preluat de seful Comisiei de Buget, Viorel Stefan. Stefan preia balonul, il dribleaza usor pe Manolescu si inainteaza spre centru.

FranciFoto: forumfed.org

Paseaza scurt catre unul din coechipieri, dar balonul e interceptat de jucatorul purtand numarul 666 pe tricou. E reprezentantul bancilor, Florin Danescu. Danescu face un scurt pe piept, atinge usor balonul cu mana, dar arbitrul face semn ca jocul sa continue. Suntem in minutul doi si jocul se arata a fi extrem de interesant. Danescu reuseste sa-i paseze lui Dragulin, pe spatele tricoului caruia se oate citi sigla sponsorului: BNR. Dragulin preia balonul, face o fenta, incearca sa-l treaca printre picioarele unui adversar, intra in careu, se pregateste de sut, cauta din priviri un coechipier si...intervine Andreea Paul, care il deposedeaza de balon. Andreea Paul ia pe cont propriu initiativa unui atac, le striga din mers adversarilor ca nu au avut fizic franci atunci cand au creditat in aceasta moneda, Dragulin incearca sa raspunda, Danescu ar vrea sa-l ajute dar Paul trece de amandoi si se apropie si ea de careu. Nu e insa ajutata suficient de colegi si pierde balonul in favoarea adversarilor de la ANPC. Acestia se jura ca vor transpune Directiva 17 si ca in doua saptamani o vor pune in dezbatere publica. Se fluiera insa offside. BNR nu le-a trimis partea din Directiva pe care o gestioneaza, asa ca nu au cum.

Jocul se reia printr-o lovitura libera, executata defectuos de un parlamentar care demonstreaza ca la viata lui a facut orice, numai fotbal nu. “Bancile sa nu ne mai minta si sa ne spuna adevarul!”, zice el incercand sa degajeze. "Dl Cinteza declara intr-un interviu de anul trecut ca in primul trimestru din 2014 sistemul bancar era pe plus si Dvs (arata spre jucatorul 666) spuneti ca la final de an erati pe pierdere! Cand ati mintit:atunci sau acum?”, face o flotare logica din alergare stimabilul deputat. Jucatorii se uita unii la altii, se aud fluieraturi din tribune, jocul continua. Intra pe teren Birchall, care centreaza inaaaalt, inaaaalt, cinci jucatori adversi o marcheaza strans, Birchall trece de doi dintre ei dar se impiedica de o Directiva si cade, pierzand balonul. Arbitrul fluiera din nou. Jucatorul cu numarul 666 e iar in pozitie de offside.Paseaza notiuni tehnice care nu au treaba cu meciul din teren si este sanctionat imediat.

Jucatorii se inflameaza. Cum va permiteti?, striga unul din parlamentari. Conversie la cursul zilei sa fie, striga un jucator advers. Se iau la bataie. Multimea huiduie, intrucat meciul e clar compromis; nu se va ajunge la niciun rezultat. Arbitrul fluiera, jucatorii se prefac ca se opresc dar continua sa-si care pumni in fatza. Arbitrul ooreste meciul si decide reluarea lui peste o saptamana. Pe drumul catre vestiare, fiecare jucator din echipele combatante intreaba: dom`ne, dar v-a placut cum le-am tras-o? Da, zice unul, le-ati tras-o original! Pacat ca ambele tabere au avut impresia ca invita la discutii o prostituata si incearca sa negocieze tariful. In realitate, trebuia sa fie o seara de tango. A iesit o seara de K1.

N.M. (Dan Popa) :Acest text este un pamflet si rog sa fie tratat ca atare. Pe scurt, fiecare a incercat marti sa isi promoveze interesele de partid sau pe cele institutionale (BNR, MFP s.a.), dar sentimentul general a fost ca se incearca mai degraba o solutie politica, nu una tehnica. Iar solutiile politice tin ce cei aflati la putere.