Procurorii DIICOT Olt, impreuna cu ofiteri de politie din cadrul SCCO si BCCO Olt, au efectuat miercuri perchezitii la domiciliile mai multor persoane fizice si la sediile unor persoane juridice pe raza judetului Olt, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale specializata in efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, fals in inscrisuri private si uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic si fals informatic, se arata intr-un comunicat al institutiei. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2 februarie 2014 - 29 octombrie 2014, din contul curent al societatii SC Agromec Sistem SRL, deschis la Banca Transilvania, s-au efectuat transferuri de sume importante de bani, fara acceptul reprezentantilor societatii, de catre membrii gruparii infractionale. Reprezentantii bancii nu au putut fi contactati pana la ora redactarii articolului.

'De asemenea, exista suspiciunea ca numitul P.R., angajat al unitatii bancare mentionate, a accesat fara drept datele informatice ale bancii si s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societatii pagubite si de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina si Bucuresti atat disponibilul de credit in valoare de 10.000 lei in luna februarie 2014, dar si sumele pe care el le-a transferat din conturile societatii pe contul aferent acestui card de credit', informeaza un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Din contul curent al societatii mentionate au fost efectuate transferuri de bani, in valoare de 400.000 de lei. La sediul DIICOT Olt vor fi aduse 10 persoane in vederea audierii. Actiunea a fost realizata cu sprijinul SAS Olt