Gigantul bancar HSBC a publicat duminica in presa britanica o scrisoare in care prezinta "scuze sincere" dupa revelatii "SwissLeaks" asupra unui vast scandal de evaziune fiscala care vizeaza filiala elvetiana a bancii britanice, transmite AFP.

In acesta scrisoare, datata duminica si publicata de mai multe ziare britanice, printre care Sunday Telegraph si Sunday Times, CEO-ul HSBC Stuart Gulliver afirma ca filiala elvetiana a fost "complet reorganizata".

"Nu avem absolut nicio dorinta de a face afaceri cu clientii care practica evaziune fiscala", arata Gulliver in acest document adresat "tuturor clientilor, actionarilor si angajatilor HSBC".

"Trebuie sa aratam ca am inteles ca oamenii pe care ii servim astepta mai mult de la noi. Acesta este motivul pentru care prezentam scuzele noastre sincere", a spus el", mai arata CEO-ul HSBC.

Banca a recunoscut la inceputul acestei saptamani ca au existat "deficiente", dand totodata asigurari ca este vorba de practici din trecut.

HSBC se afla, de luni, in centrul unui important scandal financiar, o ancheta internationala a mai multor publicatii acuzand filiala elvetiana a bancii ca ar fi tranzactionat 180 de miliarde de euro apartinand clientilor bogati intre noiembrie 2006 si martie 2007 prin conturi in Elvetia pentru a evita sa plateasca impozitele in tarile de origine ale clientilor.