Banca Centrala Europeana se pregateste de iesirea Greciei din euro
Revista germana a mai scris ca BCE cere Greciei sa introduca masuri pentru controlarea miscarilor de capital, desi la inceputul saptamanii BCE negase alegatii similare dintr-un ziar german.
Articolul a aparut in Der Spiegel la putin timp dupa ce bancile grecesti si-au terminat programul de vineri (zi scurta in sistemul bancar elen).

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
si marti si miercuri si tot asa pana nu mai ramane niciun euro in seifuri.
Română:
http://www.dictionar.1web.ro/dictionar-roman-roman/alega%C5%A3ie/
ALEGÁŢIE, alegaţii, s.f. (Jur.) Faptul de a alega2; invocare a unei teorii, a unei păreri în sprijinul unei afirmaţii făcute sau pentru a justifica ceva. [Var.: (Înv.) alegaţiúne s.f.] – Din fr. allégation, lat. allegatio, -onis.
Engleză:
http://www.thefreedictionary.com/allegation
An assertion that someone has done something wrong, often without proof: Allegations of excessive drinking tarnished
P.S. Hotnews, diacritice vă rugăm, se poate??
Doar naivii își pot închipui că ieșirea unui stat membru UE din Zona Euro va fi un eveniment izolat. Să ne uităm cu atenție ce puteri vor dezintegrarea Europei, cât sunt dispuse să investească în acest megaproces strategic și câte alte state membre au mari dificultăți similare celor grecești sau de dimensiuni similare.
Probabil câțiva șefi euopeni - epigoni palizi ai fondatorilor UE! - cred că Grexit-ul este un pas esențial către o europă a cercurilor concentrice, proiect vechi de cel puțin un deceniu și respins până acum. Că vor reuși o integrare rapidă și adâncă a statelor bogate, urmând ca celelalte să orbiteze supuse și serviabile în jurul nucleului. Sunt proști? Nu observă cum se agregă alte structuri economico-politico-militare prin lume? Chiar sunt proști?