​In contextul modificarilor propuse de Guvern pentru Codul Fiscal, Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori si fost ministru pentru IMM a declarat vineri, 20 februarie ca a transmis premierului propunerea ca intreprinzatorii debutanti sa fie scutiti timp de 2 ani de la plata impozitelor in anumite conditii. Ovidiu Nicolescu (Consiliul National pentru IMM) a adaugat ca masura din proiectul de Cod Fiscal care prevede impozit minim de 1500 de lei pentru microintreprinderile cu zero angajati va duce la desfiintarea a minimum 40.000 de firme.

Propunerea Patronatului Tinerilor Intreprinzatori ia in calcul o modificare, in paralel cu Codul Fiscal, a "legii antreprenorului debutant" astfel incat aceasta categorie de firme sa nu plateasca impozit timp de 2 ani daca angajeaza cel putin doua persoane.

Florin Jianu a precizat ca odata cu eliminarea criteriului de varsta in Legea infiintarii de microintreprinderi de catre intreprinzatorii debutanti au fost create 7.000 de astfel de companii, in anul 2014 iar alte 1.000 numai in primele doua luni ale acestui an.

Vezi aici ce prevede legea modificata a intreprinzatorilor debutanti

Jianu a mai vorbit si despre viitoarea Agentie pentru antreprenoriat, considerand ca este o initiativa asteptata, proiectul aflandu-se inca in dezbaterea Guvernului. Despre infiintarea acestei Agentii EurActiv a scris in exclusivitate la inceputul acestei luni.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro