Sambata si duminica (14-15 martie), circa 115 inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au controlat 125 firme din Bucuresti si au constatat nereguli pentru sanctionarea carora au dispus suspendarea activitatii a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse intre o luna si trei luni, amenzi in valoare totala de 899.500 lei si confiscari de numerar in cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro si 3.200 dolari SUA. Actiunile au vizat firme localizate in zonele Valea Cascadelor, Dorobanti, Herastrau, bd. Decebal si in Mall Vitan, care comercializeaza materiale de constructii, activeaza in domeniul alimentatiei publice sau efectueaza schimb valutar.

Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifrauda au fost incalcarea obligatiilor legale de utilizare a caselor de marcat, intocmirea defectuoasa a evidentelor financiar-contabile si comercializarea de produse alcoolice fara banderole fiscale.

Actiunile de control efectuate de DGAF in zonele cu risc fiscal ridicat vor continua, , spun reprezentantii DGAF, in scopul imbunatatirii conformarii fiscale voluntare si a disciplinei financiare prin inregistrarea tuturor veniturilor si emiterea bonurilor fiscale.

Directia Generala Antifrauda Fiscala ii indeamna pe cumparatori sa ceara bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achizitionat, pentru ca astfel beneficiaza de siguranta in consum si echitate in tratament fiscal.