UPDATE Cristian Anton, director executiv: PUB 18 s-a redeschis in data de 1 aprilie ca urmare a unei ordonante presedintiale a Judecatoriei Sectorului 6

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 2 aprilie 2015, 14:35 Economie | Finanţe & Bănci


"Nu suntem in masura sa comentam public activitatea ANAF. PUB 18 nu a emis comunicate de presa referitoare la acest subiect. Procesul verbal ANAF (despre care HotNews.ro a scris acum doua zile- n.red) contine 4 pagini. Pe acest proces verbal in paginile 1-3 este consemnat punctul de vedere ANAF, dar, pe pagina 4 (care nu a fost publicata) la finalul procesului verbal este consemnat si punctul de vedere PUB 18. Sunt 2 puncte de vedere total diferite. Comunicatul de presa ANAF este un punct de vedere. PUB18 are un punct de vedere diferit. Instanta poate decide intre puncte de vedere diferite. PUB 18 s-a redeschis in data de 1 aprilie ca urmare a unei ordonante presedintiale a Judecatoriei Sectorului 6", se arata intr-un raspuns remis la solicitarea HotNews de catre Cristian Anton, directorul executiv al PUB 18.

Vezi aici decizia instantei

Cazul amendarii de catre ANAF a administratorului de la restaurantul PUB 18 din Regie si inchiderea terasei a fost extrem de mediatizat, dupa ce pe Facebook a circulat fotografia unui afis in care se arata ca ANAF a depistat 3,28 lei nedeclarati. Pub 18 a fost dat ca exemplu pentru abuzurile Fiscului in campania pentru reducerea evaziunii fiscale. Procesul verbal de control al ANAF la PUB 18 arata insa ca e vorba despre o diferenta mai mare intre banii din casa si cei batuti pe masina de marcat, de aproximativ 1.600 lei.

Vezi aici raportul ANAF.

Ce este o ordonanta presedintiala? Este o decizie a unei instante de judecata (in acest caz Judecatoria Sectorului 6) care nu are legata cu presedintele tarii: In domeniul procedurii civile, instanta poate sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari. 

Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului. Ordonanta va putea fi data si fara citarea partilor si chiar atunci cand exista judecata asupra fondului. Judecata se face de urgenta si cu precadere. Pronuntarea se poate amana cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonantei se face in cel mult 48 de ore de la pronuntare. Ordonanta este vremelnica si executorie. Instanta va putea hotari ca executarea sa se faca fara somatie sau fara trecerea unui termen.

Ordonanta presedintiala in procedura civila este reglementata de Codul de Procedura Civila. (de aici)
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10776 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Visati cai verzi (Joi, 2 aprilie 2015, 14:19)

  valyfl [utilizator]

  Barul s-a redeschis ca urmare a deciziei instantei.

  "Dispune suspendarea provizorie a executării procesului-verbal de contravenţie seria DGAF nr.0003945/22.03.2015 privind sancţiunea complementară, pana la solutionarea cererii de suspendare"
 • 0 (0 voturi)    
  Frate, folositi google (Joi, 2 aprilie 2015, 14:20)

  EuInsumi [utilizator]

  Ordonanța prezidentiala este un termen juridic care desemnează in actiune a instanței, nu are nicio legătură cu presedentia romaniei. Of of
 • +1 (1 vot)    
  ... (Joi, 2 aprilie 2015, 14:23)

  Sarmis [utilizator]

  Mai jos definitia ordonantei presedintiale pentru trolii cu studii la Spiru Haret University si care cred ca presedintele se ocupa de buticuri si gogoserii la fel ca Ponta:

  "Cateodata se ivesc situatii cand procedura parcursa intr-o judecata obisnuita, prin durata mare de timp scursa pana la pronuntarea unei hotarari, poate produce anumite prejudicii ireversibile uneia dintre partile implicate in proces. Pentru astfel de situatii leguitorul ne pune la dispozitie o procedura rapida, cu efecte temporare, denumita ordonanta presedintiala. Aceasta procedura poate fi admisa insa numai daca se indeplinesc anumite conditii speciale".
 • -13 (25 voturi)    
  ??? (Joi, 2 aprilie 2015, 14:41)

  Stefan85 [utilizator]

  "Ordonanta presedintiala" - inteleg ca KJ a dat o astfel de ordonanta? De cand da presedintele ordonante, parca guvernul da si nu cred ca era un asa mare contribuabil pentru o ordonanta. Ceva e dubios aici.
  • +4 (6 voturi)    
   nu cred (Joi, 2 aprilie 2015, 14:43)

   bbk [anonim] i-a raspuns lui Stefan85

   ordonanta presedintiala este altceva, nu are nimic cu presedintele tarii. hotnews, ar fi trebuit o mica explicatie aici.

   http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_28181/Ordonanta-presedintiala-o-procedura-rapida-in-instanta-Cand-ne-putem-folosi-de-ea.html
  • +1 (5 voturi)    
   fiecare intelege ce poate... (Joi, 2 aprilie 2015, 15:49)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Stefan85

   in speta, autorul articolului nu s-a obosit sa inteleaga ce scrie.. mai ales ca lipseste pagina 4.. :D
   gasiti in articolul 581 din codul de procedura civila definitia ordonantei cu nume buclucash..
   • 0 (2 voturi)    
    Merci (Joi, 2 aprilie 2015, 17:16)

    Stefan85 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    De clarificari! Pentru cine nu are cunstinte de drept face legatura cu ce are mai aproape de el :)

    Interesante toate minusurile primite, fie ca era o intrebare, destul de la obiect, fie ca e vorba de explicatii logice oferite la intrebare. Concluzia o trage fiecare...
 • -7 (21 voturi)    
  " ca urmare a unei ordonante presedintiale " ?? (Joi, 2 aprilie 2015, 14:48)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  adica? data de presedintele ANAF sau de presedintele sas?
  • +2 (6 voturi)    
   O procedura in instanta (Joi, 2 aprilie 2015, 14:49)

   Adrian [anonim] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   Vezi detalii: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_28181/Ordonanta-presedintiala-o-procedura-rapida-in-instanta-Cand-ne-putem-folosi-de-ea.html

   Draga hotnews, nu cred ca va picau tastele daca mai adaugati si cateva detalii in legatura cu "ce inseamna ordonanta presedintiala" . Nu toti suntem avocati, procurori, judecatori etc.
 • -7 (19 voturi)    
  Jenant (Joi, 2 aprilie 2015, 14:55)

  HP [utilizator]

  "Presedentiale" ? ce e aia ?

  Si, mai nou, Iohannis se ocupa cu deschiderea de birturi ? Da-le domne si o medalie bucatarilor !
  • 0 (2 voturi)    
   :) mai usor oameni buni (Joi, 2 aprilie 2015, 14:04)

   titirica [utilizator] i-a raspuns lui HP

   ordonanta presedintiala e un termen juridic si nu are legatura cu KJ...

   mai cititi ceva pana comentati aiurea

   Spor
  • +2 (6 voturi)    
   hai ca nu-i asa greu.. (Joi, 2 aprilie 2015, 15:39)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui HP

   doar pe 1 aprilie se emit ordonante 'presedintiale'..
  • 0 (4 voturi)    
   Jenant e ca tii sa-ti expuii (Joi, 2 aprilie 2015, 16:32)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Prostia si necunoasterea public. Incearca cu "Goagle" poate gasesti ce inseamna in codul civil de procedura.
 • +2 (6 voturi)    
  Va ordon! (Joi, 2 aprilie 2015, 14:58)

  Presedintele [anonim]

  Pentru toti "cunoscatorii": ordonanta PRESEDINTIALA este emisa de catre un judecator in favoarea unei parti in cazul in care durata mare a unui proces poate produce prejudicii ireversibile acelei parti. Pentru emiterea unei astfel de ordonante partea care cere acest lucru trebuie sa indeplineasca anumite conditii speciale.
 • 0 (0 voturi)    
  omisiune... (Joi, 2 aprilie 2015, 15:06)

  lambda [utilizator]

  DP crede ca toti cititorii HN sunt juristi si omite sa adauge definitia ordonantei presedintiale, nici cine o judeca (decide rezultatul).
  De aici... multi cred ca presedintele tarii da aceste ordonante.

  pentru cititori: Cateodata se ivesc situatii cand procedura parcursa intr-o judecata obisnuita, prin durata mare de timp scursa pana la pronuntarea unei hotarari, poate produce anumite prejudicii ireversibile uneia dintre partile implicate in proces. Pentru astfel de situatii leguitorul ne pune la dispozitie o procedura rapida, cu efecte temporare, denumita ordonanta presedintiala. Aceasta procedura poate fi admisa insa numai daca se indeplinesc anumite conditii speciale. Judecarea ordonantei se face de catre un singur judecator, de urgenta si cu precadere. (preluat de pe avocatnet.ro)
 • 0 (0 voturi)    
  Ce este ordonanţa preşedinţială? (Joi, 2 aprilie 2015, 15:09)

  Joe Doe [anonim]

  Este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate dispune măsuri vremelnice, în cazuri urgente, pentru:
  - păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere;
  - prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara;
  - înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.
 • 0 (0 voturi)    
  informare (Joi, 2 aprilie 2015, 15:10)

  cel ce lamureste [anonim]

  Aoleu, fratilor... voi trolati sau chiar sunteti atat de neinformati, cu gandirea deloc formata si fara pic de autocenzura?

  Ce-ar fi sa dati un simplu Google search sa va informati asupra semnificatiei unei ordonante presedintiale (cine o emite, in ce conditii, ce efecte are, etc).

  Daca va e lene si sa dati click pe urmatorul link, va spun eu: tine exclusiv de sistemul juridic si NU ARE absolut nici o legatura cu presedintele tarii.

  http://www.dreptonline.ro/dictionar_juridic/termen_juridic.php?cuvant=Ordonanta%20presedintiala

  Ma sperie ideea ca asemenea oameni mai si voteaza...
 • 0 (2 voturi)    
  ABIA ACUM.... (Joi, 2 aprilie 2015, 15:14)

  schroedinger [utilizator]

  Putem vedea numai o mica parte a "pulimii" ce incovoaie Romania.
  Prostia s-a extins precum ciuma si risca sa inghita si ce a mai ramas!
  Ori reformati sistemul de invatamant cu forta, ori la revedere!
 • -3 (3 voturi)    
  Klaus Johannis se indreapta de 16 noiembrie! (Joi, 2 aprilie 2015, 15:23)

  Miky60 [utilizator]

  Din pacate, Klaus Johannis se indreapta de valorile pentru care l-am votat in 16 noiembrie! Daca acum a ajuns sa sprijine evazionistii (da, si 3 lei tot evaziune este!) imi pare rau, regret ca l-am aparat atata. Doar domnul Traian Basescu a fost si va ramane singurul presedinte adevarat al Romaniei!
 • -2 (2 voturi)    
  aaaaaa?! (Joi, 2 aprilie 2015, 15:26)

  Reader [anonim]

  aaaaaa?! cum adica?! adica presedintele se baga peste anaf si alte organisme de control? deja s-a creat un precedent (daca e adevarat ce zic oamenii astia).

  mai ramane sa dea o ordonanta sa-i scoata din puscarie pe gica popescu / becali / borcea / cativa violatori / felix (ca e nevoie si de hartie igienica) ...
 • +5 (9 voturi)    
  Postaci stupizi.... (Joi, 2 aprilie 2015, 15:30)

  Van the Man [anonim]

  Este vorba de ootdonanta presedintiala...emisa de presedintele unui tribunal...
 • +1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 aprilie 2015, 15:32)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  ?? (Joi, 2 aprilie 2015, 15:37)

  AnduAndrei [utilizator]

  La ce se refera o ordonanta prezidentiala?
 • +3 (7 voturi)    
  instrument juridic al (Joi, 2 aprilie 2015, 15:38)

  anonimus [anonim]

  Cand o actiune a unei autoritati (nu numai) lezeaza drepturile tale, poti solicita instantei (prin presedintele acesteia) sa dispuna intreruperea masurii dispuse de numita autoritate, pana la judecarea pe fond a situatiei. Nu Klaus Johannis a deispus, cu un presedinte de tribunal :-)
 • +1 (5 voturi)    
  mai cititi mai atotstiutorilor (Joi, 2 aprilie 2015, 15:44)

  Andrei [anonim]

  Cautati si voi ce inseamna ordonanta presedintiala... o da instanta de judecata... hopa toti pe Iohannis, nu ca l-as avea la inima, da n-are nici o treaba cu asta...
 • +1 (3 voturi)    
  Ordonanța președințială e dată de instanță. (Joi, 2 aprilie 2015, 15:49)

  Harald [utilizator]

  Ordonanța președințială e o decizie temporară dată de o instanță până la judecarea pe fond a speței respective.

  Nu are nicio legătură cu Iohannis sau cu președintele ANAF, dar așa e denumirea. E dată ”în numele președintelui”, așa cum pe vremuri era dată în numele regelui.
  • 0 (4 voturi)    
   In numele presedintelui de sedinta (Joi, 2 aprilie 2015, 16:34)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Harald

   de aceea se cheama presidentiala si nu prezidentiala (ar fi fost de la Johannis asta)
   • +1 (1 vot)    
    "Noi, Președintele României”, așa scrie pe ea (Joi, 2 aprilie 2015, 17:15)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

    Ai văzut vreodată o ordonanță președințială?

    Se numește ”președințială” pentru că ăsta e termenul din Codul de Procedură Civilă. Tot așa cum în Cod spune ”măsuri vremelnice”, nu temporare.

    Ai impresia că președinteșle de ședință pronunță hotărâri în nume propriu?! Îți dai cu părerea aiurea, fără să fi călcat vreodată într-o sală de judecată. Exact așa scrie pe o ordonanță președințială, în partea de sus a primei pagini: ”Noi, Președintele României”.
 • 0 (2 voturi)    
  ordonanta presedintiala (Joi, 2 aprilie 2015, 15:52)

  bb [anonim]

  Definitie: In domeniul procedurii civile, instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.

  Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului. Ordonanta va putea fi data si fara citarea partilor si chiar atunci cand exista judecata asupra fondului. Judecata se face de urgenta si cu precadere. Pronuntarea se poate amana cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonantei se face in cel mult 48 de ore de la pronuntare. Ordonanta este vremelnica si executorie. Instanta va putea hotari ca executarea sa se faca fara somatie sau fara trecerea unui termen.
 • +1 (3 voturi)    
  Ganditi inainte sa vorbiti (Joi, 2 aprilie 2015, 15:58)

  Ionut [anonim]

  Probabil inspectorii lui peste ar trebui sa se uite si la ce cifra de afaceri are clubul si cati bani aduce la stat inainte sa-l inchida . Daca o sa se faca un calcul la ce cifra de afaceri are si la cat sunt accizele pt produsele vandute + cat sunt salariile/somajul personalului care nu ar mai lucra in urma inchiderii clubului cred ca multa lume ar avea o mare surpriza .
  ... dar DEH , mai trebuie sa ai si creier pentru gandire pe termen lung , nu numai creier pentru furat si inselat pe termen scurt .
  • +1 (1 vot)    
   Nu e chiar asa... (Joi, 2 aprilie 2015, 16:11)

   bb [anonim] i-a raspuns lui Ionut

   Atata vreme cat face evaziune nu contribuie decat cel mult cu taxele platite ptr angajati. Daca o sa fie inchis lumea o sa mearga in alta parte unde se platesc si taxe. Avand mai multi clienti or sa trebuiasca sa angajeze si mai mult personal. Deci lucrurile se echilibreaza si la nivelul de taxelor platite ptr angajati. Faptul ca se inchide un local care face evaziune nu face altceva decat sa-i ajute pe cei care lucrau cinstit si sa suplimenteze veniturile la buget.
   • +3 (3 voturi)    
    ideea e alta (Joi, 2 aprilie 2015, 17:10)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui bb

    nu zice nimeni sa lasi evazionistii ci discutia este despre cand si cum punem stampila de evazionist pe o afacere. toata lumea urla de prezumtia de nevinovatie dar astora nu li s-a acordat. abaterile trebuie sanctionate proportional nu total disproportional cum face acum anaf. in mod normal trebuie sa dai o amenda si avertisment, nu ai voie sa inchizi o afacere pt ca niste chelneri au spaga in sertar. e ca si cum tu ai avea o firma de transport, un sofer angajat trece pe rosu si legea confisca masina. ti se pare corect?
 • +1 (3 voturi)    
  Google it (Joi, 2 aprilie 2015, 16:00)

  gh [anonim]

  o cautare pe google...nu e greu.

  http://www.dreptonline.ro/dictionar_juridic/termen_juridic.php?cuvant=Ordonanta%20presedintiala
 • -3 (3 voturi)    
  pub18, (Joi, 2 aprilie 2015, 19:44)

  silviana [anonim]

  daca a mintit,la urmatoarea verificare,pt. 1,2,3 lei,merita inchis,amendat,intocmit dosar penal;sa echivalezi 3 lei cu 1600 lei-un salariu-e mai mult decit imperinenta a unui corupt ce mai mult ca sigur, isi plateste angajatii cu..1600 vaicareli ca'l discrimineaza anaf si 3 lei pt. munca depusa,determinind direct si personal,evaziunea din locatia carei i'a facut publicitate,in intentia de a primi ajutor de la..toata lumea desi nu are dreptul pina la finalizarea procesului in care se judeca ceva simplu,anaf a respectat legea sau nu;din actiunea initiata prin minciuna,dezinformare publica,de a'si extinde influenta si in legislatie,implicit afacerea,se constata ca pub 18,dupa ce incalca legea,reclama aplicarea ei ca fiind nelegala si,prin abuz de publicitate,creeaza presiune pe anaf,intervine din pozitia flagranta de conflict de interese,pt. modificari in legislatie,reglementari fiscale pe care are obligatia sa le respecte,in nici un caz,sa le negocieze,interesul statului fiind combaterea evaziunii fiscale a unora ca el care x cu 1600,da amploarea infractiunii din cauza careia,romania are cele mai mici salarii,cele mai de proasta calitate a serciciilor in toate domeniile,sufocata de indivizi de acest fel cu pretentii de oameni de afaceri;concluzia-cine face evaziune,nu face afaceri,orice alta discutie e in plus,legislatie de piata in negocieri cu evazionisti,nu exista,exista cea din pozitia de integritate competenta,a legislatorului,masura reala,esentiala,definitorie a statului de drept.
  • +2 (2 voturi)    
   serios? (Vineri, 3 aprilie 2015, 7:56)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui silviana

   tu ai citit speta, inainte sa comentezi de 3 lei vs 1600?

   @ Dan Popa
   De remarcat scrierea prin omisiune a articolului. Din nou. Ma refer la "Procesul verbal de control al ANAF la PUB 18 arata insa ca e vorba despre o diferenta mai mare intre banii din casa si cei batuti pe masina de marcat, de aproximativ 1.600 lei." Si uite asa comentatori ca silviana arata faptul ca manipularea functioneaza...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by