"Nu suntem in masura sa comentam public activitatea ANAF. PUB 18 nu a emis comunicate de presa referitoare la acest subiect. Procesul verbal ANAF (despre careHotNews.ro a scris acum doua zile- n.red) contine 4 pagini. Pe acest proces verbal in paginile 1-3 este consemnat punctul de vedere ANAF, dar, pe pagina 4 (care nu a fost publicata) la finalul procesului verbal este consemnat si punctul de vedere PUB 18. Sunt 2 puncte de vedere total diferite. Comunicatul de presa ANAF este un punct de vedere. PUB18 are un punct de vedere diferit. Instanta poate decide intre puncte de vedere diferite. PUB 18 s-a redeschis in data de 1 aprilie ca urmare a unei ordonante presedintiale a Judecatoriei Sectorului 6", se arata intr-un raspuns remis la solicitarea HotNews de catre Cristian Anton, directorul executiv al PUB 18.

Vezi aici decizia instantei

Cazul amendarii de catre ANAF a administratorului de la restaurantul PUB 18 din Regie si inchiderea terasei a fost extrem de mediatizat, dupa ce pe Facebook a circulat fotografia unui afis in care se arata ca ANAF a depistat 3,28 lei nedeclarati. Pub 18 a fost dat ca exemplu pentru abuzurile Fiscului in campania pentru reducerea evaziunii fiscale. Procesul verbal de control al ANAF la PUB 18 arata insa ca e vorba despre o diferenta mai mare intre banii din casa si cei batuti pe masina de marcat, de aproximativ 1.600 lei.

Vezi aici raportul ANAF.

Ce este o ordonanta presedintiala? Este o decizie a unei instante de judecata (in acest caz Judecatoria Sectorului 6) care nu are legata cu presedintele tarii: In domeniul procedurii civile, instanta poate sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.

Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului. Ordonanta va putea fi data si fara citarea partilor si chiar atunci cand exista judecata asupra fondului. Judecata se face de urgenta si cu precadere. Pronuntarea se poate amana cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonantei se face in cel mult 48 de ore de la pronuntare. Ordonanta este vremelnica si executorie. Instanta va putea hotari ca executarea sa se faca fara somatie sau fara trecerea unui termen.

Ordonanta presedintiala in procedura civila este reglementata de Codul de Procedura Civila. (de aici)