Afacerile angrosistilor au scazut usor in februarie. Acestia "invart" anual 240 miliarde de lei, adica un leu din fiecare 5 lei care se plimba prin economie

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 9 aprilie 2015, 10:10 Economie | Finanţe & Bănci


In februarie 2015, afacerile in comertul en-gros a crescut fata de luna ianuarie ca serie bruta cu 9,0% si a scazut ca serie ajustata (in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate) cu 0,3%. Fata de februarie 2014, scaderea a fost atat pe seria bruta cat si pe cea ajustata cu 0,6% , respectiv cu 0,7%. In comertul en-gros sunt angajate 51.645 de firme cu circa 308.000 de angajati. Firmele din comertul en-gros "invart" anual 240 de miliarde de lei (20% din cifra de afaceri totala din economie).

 In primele doua luni din acest an, afacerile angrosistilor au crescut fata de perioada 1.I-28.II.2014, atat ca serie bruta cu 0,4% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,5%.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), asa cum e denumit comertul en-gros, a crescut in februarie fata de ianuarie (care e o luna aproape moarta in comert) cu 9,0%, ca urmare a cresterii comertului en-gros al produselor agricole brute si al animalelor vii (+27,4%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (+23,1%), comertului cu ridicata nespecializat (+8,7%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+4,1%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+4,0%) si comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+3,2%).  Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-10,5%) si activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-2,4%).
 
Perioada 1.I-28.II.2015  comparativ cu  perioada 1.I-28.II.2014

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-28.II.2015 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2014, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 0,4% datorita cresterii  comertului cu ridicata nespecializat (+9,5%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+9,2%), comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+4,6%) si comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+1,7%). Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-3,6%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-3,0%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (-0,7%) si  comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-0,4%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie  de  numarul de zile lucratoare si de  sezonalitate,  in perioada  1.I-28.II.2015  comparativ  cu  perioada 1.I-28.II.2014, in termeni nominali,  a inregistrat o crestere cu 0,5% datorita cresterii comertului cu ridicata nespecializat (+8,5%), comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+7,6%),  comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+4,3%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+3,8%) si comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+0,2%).  Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-2,2%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-1,0%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-0,7%).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

826 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by