Leul s-a intarit in fata monedei unice europene pana la 4,39 unitati, nivel care a mai fost atins in 1 septembrie 2014. "Aprecierea zlotului si a forintului de ieri sugereaza o miscare regionala, pe fondul datelor mai slabe privind piata muncii din SUA. Pe de alta parte, nu am vazut semnele evidente ale aglomerarilor de volume, care ar putea indica o intervenite valutara. Cu toate acestea, credem ca o scadere semnificativa sub nivelul de 4,40 pentru perechea EUR/RON ar atrage atentia bancii centrale", arata economistii ING intr-un raport de joi, destinat investitorilor. Cursul leu/usd si respectiv leu/chf afisate de BNR au fost joi de 4,09 lei/usd si respectiv 4,21 in fata francului elvetian.

Comentariile a doi oficiali importanti ai Fed au redesteptat asteptarile investitorilor ca banca centrala a SUA va ridica ratele in iunie, ducand la cresterea dolarului fata de celelalte monede majore. In momentul redactarii USD se tranzactioneaza in jurul nivelului USD 1.0735/EUR, noteaza bancherii de la Piraeus Bank.

Joi dimineata, preturile metalelor pretioase au scazut dupa ce comentarii ale unor oficiali ai Fed au semnalat ca banca centrala ar putea creste ratele din iunie. Aurul a coborat sub nivelul de 1,200.00 dolari pe uncie, argintul a ajuns la 16.25 dolari pe uncie, platina a scazut la 1,155.00 dolari pe uncie iar paladiul era cotat sub 755.00 dolari pe uncie.