Marti si miercuri (pana la ora 10 dimineata) 4.245 de persoane au depus cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale, la sediile teritoriale ale administratiei fiscale, a transmis joi ANAF. Cele mai multe cereri vin din Iasi (709 persoane), urmate de Brasov (651 persoane), Galati (568 persoane), Bucuresti (548 persoane), Ploiesti (496 persoane), Cluj (490 persoane), Timisoara (413 persoane) si Craiova (370 persoane).

HotNews.roFoto: Hotnews

Loteria bonurilor fiscale consta in extragerea aleatorie de numere, in vederea acordarii de premii in bani, persoanelor fizice rezidente si nerezidente in Romania, detinatoare de bonuri fiscale care atesta cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei.

Loteria bonurilor fiscale se organizeaza lunar si consta in extragerea aleatorie de numere, astfel:

a) un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Numarul reprezentand valoarea totala a bonului fiscal rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9;

b) un numar reprezentand ziua emiterii bonului fiscal aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care se organizeaza Loteria bonurilor fiscale.

Loteria bonurilor fiscale poate fi organizata si ocazional dupa cum urmeaza:

a) cu ocazia sarbatorilor legale;

b) in situatiile in care la extragerile lunare nu exista castigatori doua luni consecutive;

c) in alte situatii stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice.

La extragerile lunare participa bonurile fiscale emise in luna calendaristica anterioara organizarii extragerii.

Extragerea se realizeaza in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara.

La extragerile ocazionale participa bonurile fiscale emise in intervalul calendaristic anterior organizarii extragerii, stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice. Extragerea se realizeaza dupa minimum 15 zile de la sfarsitul intervalului calendaristic pentru care se organizeaza Loteria bonurilor fiscale.