Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a anuntat ca in intervalul 16.11.2007/ora 23.00 - 18.11.2007/ora 23.00, cardurile emise de CEC nu vor putea fi utilizate pentru plata la comercianti sau obtinere de numerar, se afirma intr-un comunicat postat pe pagina electronica a institutii.

“Intreruperea functionarii sistemului de carduri CEC are ca scop modernizarea retelei de bancomate si EPOS-uri si a sistemului de autorizare a tranzactiilor cu cardul CEC, pentru adaptarea acestora la standardele mondiale de citire si acceptare la plata a cardurilor cu cip”, se precizeaza in comunicat.

“Modernizarea sistemelor de card va transforma CEC in prima mare banca romaneasca integral adaptata pentru citirea cardurilor cu cip si va da posibilitatea emiterii ulterioare a acestui tip de carduri.

Alinierea CEC la standardele de acceptare, si ulterior emitere, a cardurilor cu cip va permite clientilor bancii efectuarea in mai mare siguranta a operatiunilor prin card”, afirma oficialii CEC.

Banca avea la sfarsitul lunii octombrie o retea de peste 1.350 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS) amplasate la ghiseele agentiilor CEC, precum si 560 de bancomate (ATM).