Libra Bank şi-ar putea majora capitalul social cu 14 milioane lei, până la valoarea de 105,5 milioane lei, pentru extinderea teritorială a reţelei cu încă zece unităţi în 2008, dar şi pentru schimbarea tehnologiei informaţiei, a declarat vineri Alina Vasile, directorul de marketing al băncii, citata de NewsIn. Decizia urmează să fie luată de acţionarii băncii în cadrul unei adunări generale extraordinare care va avea loc pe 7 ianuarie 2008.

"Majorarea de capital va fi făcută în special pentru extinderea reţelei teritoriale a Libra Bank cu încă zece unităţi în 2008 şi pentru schimbarea tehnologiei IT a băncii", a precizat Alina Vasile. În prezent Libra Bank are 20 de unităţi, dintre care opt în Bucureşti.

Conform unei decizii a acţionarilor băncii de la începutul acestui an, conducerea băncii poate să-şi majoreze capitalul social până la maximum 125 milioane lei, fără să fie nevoie de aprobarea adunării generale a acţionarilor (AGA). Deciziile privind majorarea capitalului social până la 125 milioane lei pot fi luate ori de cate ori este necesar, până pe 31 decembrie 2011.

Acţionarii Libra Bank au hotărât la sfârşitul lunii ianuarie din 2007 o majorare a capitalului social al băncii cu 7 milioane lei până la 91,5 milioane lei, prin emiterea unui număr de 70 de milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 10 bani. In primele noua luni din acest an, Libra Bank a obţinut un profit net de peste un milion lei. Banca deţinea, la sfârşitul lunii septembrie, active în valoare de peste 641 milioane lei (191 milioane euro), în creştere cu 30% faţă de finalul anului trecut. Libra Bank are ca acţionar majoritar fondul american de investiţii New Century Holdings, care are investiţii în valoare de 300 milioane dolari în România şi peste 300 miliarde dolari în Europa Centrală şi de Est.