Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa gaseasca solutii in privinta salariilor functionarilor publici, insa fara sa spuna "Da" sub presiunea sindicatelor. Declaratia a fost facuta in contextul incare peste 1.000 de functionari publici au protestat miercuri in fata Guvernului, cerand marirea salariilor. "Ce au dreptate oamenii este ca am tot impins de jos si s-au aglomerat toti la salariul minim si chiar vreau sa discutati sa gasim solutii", a spus Ponta, la inceputul sedintei de Guvern. Acesta a reamintit ca de la 1 iulie 2015 in vigoare salariul minim 1.050 lei, iar de la 1 ianuarie 1.200 lei.

"Liderii sindicali isi fac treaba lor, striga sa-i vedem la televizor. Dumneavoastra lucrati serios sa gasim solutii pe care sa putem dupa aceea sa le tinem pe termen lung ca nu vreau sa spunem 'da' sub presiunie si maine sa nu mai fie bani", a mai spus Ponta.

Peste 1.000 de functionari, membri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, au protestat in aceasta dimineata in fata Guvernului, cerand marirea salariilor si reglementarea acordarii din 2015 a tichetelor de masa. Oamenii huiduie atunci cand de la megafon liderii sindicali amintesc de Victor Ponta si cer declansarea conflictului de munca si greva generala. Protestatarii au huiduit si la auzul numelui fostului lider sindical Liviu Pop, astazi ministru delegat pentru Dialog Social, a transmis reporterul HotNews.ro.

"Am trimis adrese si adrese catre minciunosul de Ponta si nu am primit nimic. Au crescut toate preturile. Dle Ponta, nu mai putem trai in aceste conditii mizere", striga un lider sindical de la tribuna, in timp ce multimea huiduie copios.

Oamenii acuza Executivul de incompetenta si proasta gestionare a tarii si sustin ca, desi premierul spune ca in Romania este crestere economica, in realitate romanii o duc tot mai rau de la an la an.